Peugeot 307 XS Pack 1.6 16V (2004)
| Uitvoering | 307 XS Pack 1.6 16V |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2004 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand bij aanschaf | 6 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Update (06-01-2005):
Betreft 1.6 16v Navteq.
Na 10.000 km een review geschreven zeer tevreden te zijn met mijn keuze voor de peugeot 307. Nu na 40.000 km zijn de eerste probleempjes wel geweest maar die zijn tot nu toe goed opgelost door de dealer.
Verder nog steeds zeer tevreden over alle gadgets aan boord. Wat ik en mijn collega (heeft een 307SW) wel onhandig vinden is de plaats van de koffiehouder. Veel bekertjes zijn breder dan de ruimte tussen de zijkant en de handrem. Dus als je niet oppast met de handrem eraf halen, heb je de hete koffie over je hand.
Winterbanden (niet voor gekozen in lease-regeling) was misschien wel slim geweest. Bij optrekken nogal snel wielspin bij nat en koud wegdek...
Wat ik bij de volgende keer wel anders doe is geen geïntegreerde telefoon meer. Omdat je een duo-simkaart krijgt op 1 telefoonnummer moet elke keer dat je je auto instapt je eigen telefoon uit moet zetten en daarna weer aan. Want zo gauw je de motor afzet denkt de provider dat de telefoon staat uitgeschakelt....dus voicemail (terwijl de telefoon in je broekzak gewoon aan staat). Dit komt dus ook voor bij een ritje van 2 minuten. Erg onhandig.
=========================================================
Update bij 70.000 km (31-07-2006)
Nog steeds tevreden met mijn auto. Sinds deze winter ook winterbanden en wat een verschil. Ik heb zelfs het idee dat deze meer grip hebben in de winter dan de zomerbanden in de zomer... Toch is het een prettige auto om mee te rijden. Een minpunt bij deze auto is wel de achtervering. Als je door een kuil of schuin een drempel oprijd met 2 volwassen achterin, dan houd de vering het gewoon niet en met een klap laat hij weten dat de maximale invering bereikt is. De dealer geeft aan dat de vering juist werken!?! Zoveel verstand heb ik niet van auto
- Airco, leiding voor koeling lek, gerepareerd.
- ABS pompen, terugroepactie van Peugeot.
- Hendel hoogte-instelling bestuurdersstoel, is vervangen.
Update 31-07-2006:
- Bobine vervangen.
- Remschijven + remblokken vervangen.
Update 14-12-2007:
- Koppelingsplaten vervangen (oorzaak niet bekend)
- Blaupunkt cd-wisselaar