Peugeot 307 XS 2.0 HDI 90pk (2001)
| Uitvoering | 307 XS 2.0 HDI 90pk |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2001 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand bij aanschaf | 39.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Sinds maart 2003 zijn wij eigenaar van een 307 hdi (90pk). De auto is comfortabel, mooi qua belijningen en ook ruim. De stoelen zitten uitstekend. Vooral het ruimtelijk effect doordat de vooruit erg schuin staat spreekt ons erg aan.
Wat ons een beetje tegenstaat zijn onverklaarbare rammeltjes in het dashboard. Ook de afsluitrubbers van de portieren knarsen als een los zitten kunstgebit, vooral als het koud en vochtig is buiten. De richtingaanwijzerunit is zo’n 5 keer vervangen. Bekend euvel.
Sinds de winter 2003 rijden wij in de wintermaanden op winterbanden.
Na de zomervakantie 2004 viel ons op dat onze achterbanden (hageltje nieuw in het voorjaar 2004 erop laten zetten) bijna compleet schuin afgesleten waren (auto is schadevrij!). De APK zouden ze niet meer doorstaan. We hadden nog geen 15.000km (!) met deze achterbanden gereden! We zijn wij beiden absoluut geen racemonsters.
Na drie keer uitlijnen, rapporten naar Peugeot Nederland verstuurd, was maar een conclusie mogelijk: de (starre) achteras had te veel toespoor. Peugeot Nederland werkt (nog) niet mee om dit probleem op te lossen. Ze willen ons probleem ook nog niet bevestigen. Dit in tegenstelling tot onze dealer in Deventer. Zij geven zelfs aan dat dit een bekend euvel is. Een starre houding van het best verkopende merk van Nederland.
Wordt vervolgd hopen we......
De volgende problemen hebben wij gehad:
- Hoog koplampen verbruik. TIP! De aard-punten onder de motorkap schoonmaken (schuren). Verlengd merkbaar de levensduur. Ook koplampen pas na het straten ontsteken.
- Richtingaanwijzerunit 5 keer vervangen. (garantie!)
- Hoge en niet correcte slijtage achterbanden.
- Lager rechter voorwiel deffect bij 122000km.