Peugeot 307 XS 1.6-16V (2006)

Peugeot 307
Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307 - interieurPeugeot 307 - interieur

Uitvoering307 XS 1.6-16V
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Ik heb de merkwaardige overstap van een Mini One naar een 307 gemaakt. Die overstap was dan ook niet vrijwillig: het leasecontract vor de Mini was ten einde, en mijn bedrijf is overgestapt op louter Peugeot pool-auto’s. Heb ik daarom een hekel aan de 307? Nee, maar anders is hij wel.

Uiterlijk
Hij gaat al een tijdje mee, dit model. Ik heb een zilvergrijze gekregen van de zaak, waarmee dit qua merk, type en kleur waarschijnlijk de minst originele auto in NL is. Is dat erg? Mwah. De Mini heeft het met zijn imago als trendy auto ook wel weer een beetje gehad, en heeft toch wel een hoog SBS-6 gehalte gekregen, als je begrijpt wat ik bedoel. De 307 ziet er voor zijn leeftijd best modern en sportief uit, en heeft wat dat betreft ook nog steeds een streepje voor op zijn directe concurrenten vind ik. Over de gapende muil heeft iedereen een mening (goed zo Peugeot!), ik moet zeggen dat het went.

Interieur
Het interieur is groot zat, ook voor 4 personen met bagage. De stoelen zitten heerlijk en de motor is vrij stil. Bij 120+ wordt hij wel wat luid. Verder is deze XS uitvoering standaard voorzien van al datgene wat je bij andere auto’s er nog bij moet bestellen. Het overzicht (parkeren etc.) vind ik matig. Dit gaat me nog krassen en deuken opleveren. De bediening met aan elke kant van het stuur 2 armen vraagt gewenning.

Rijgedrag
Dat was wennen. Hij is voren zacht geveerd en achter stug. Hij duikt dus bij hard remmen, maar je kunt hem toch op afritten van de A10 lekker in de bochten smijten. Het is duidelijk een wagen voor de lange afstanden, die heb ik er nog niet mee afgelegd, maar ik heb er nu al zin in. De 1,6 van 110 pk heeft onderin de versnellingen lekker veel kracht, maar is ook weer niet sportief. Er is ook een 1,4 te koop, maar die zou ik niet aanbevelen.

Nog geen problemen, maar als ik de andere reviews geloof (en dat doe ik) staat me nog wat te wachten. U blijft op de hoogte...

7,0