Peugeot 307 SW 2.0 16V Premium (2005)

Peugeot 307 SW 2.0 16V Premium (2005)

Uitvoering307 SW 2.0 16V Premium
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Tja na eerst (3 jaar) de 307 XSI 1.6 (3d) gereden te hebben is er over het rijden weinig extra’s te melden.(ik heb de 307 xsi 3 jaar lang gereden zonder 1 probleem).

( zie review http://www.autoweek.nl/myreviewautodata.php?cache=no&ID=7976 of http://www.autoweek.nl/autoreview/7976/Peugeot-307-XSI-16-16V)

Overigens is de enige reden dat ik mijn oude (prive) 307 XSI heb ingeruild dat het met kinderen steeds lastiger werd en wilde ook meer ruimte.
Ondanks de auto bijna 200kg zwaarder is dan de oude merk ik weinig van het extra gewicht (komt natuurlijk ook door de zwaardere motor). De wegligging is ook perfect en vind hem zelfs nog fijner dan de oude auto rijden.
En dat glazen dak is zeer mooi en ook de uitneembare (en te verplaatsen) stoelen. Wat overigens de doorslag heeft gegeven om voor de SW te kiezen en niet voor de break.
De premium uitvoering is zeer compleet (helaas niet het mooie half leer van de xsi) automatische ruitenwissers, verlichting en airco, mistlampen, elec. spiegels inklapbaar. en nog een aantal zaken.
Standaard 16’ velgen heb alleen opties de 17’ genomen en parkeerhulp.
Enigste min. punt is dat het verbuik nog wat hoger is dan de oude auto. Reden is natuurlijk het zwaardere eigen gewicht en de 2.0 motor i.p.v. de 1.6 en natuurlijk ook de inloop periode.
Ik zal deze review proberen regelmatig te updaten.

Update 1
Nu 29 maart 2 maanden later.
Het eerste probleem 2 dagen gekregen. Op weg van Nijmegen naar Heerhugowaard. Na 15 km ineens storing in de cruise control, de motor onder het rijden even van contact af en weer starten, probleem was over.
Echter dit probleem kreeg ik nog 2x, en daarbij ook nog het bekende uitlaatgas storing probleem. Deze melding ging niet meer weg.
Op de terug weg heb ik nog 1x cruisecontrol storing gehad. En gisteren was ook de uitlaatgas storing weer weg. (Sommige problemen lossen zich automatisch op).
Ga natuurlijk hier nog wel mee naar de dealer.

Update 2
7-7-2006
KM 130000
Auto heb ik nu 1,5 jaar en 13000km (dacht ik ongeveer).
Ik heb geen problemen meer gehad.
Verbuik is iets zuiniger geworden maar nog redelijk wat vind ik persoonlijk.
Vorig jaar naar Frankrijk met vouwwagen geweest die je totaal niet merkt achter de auto een verbuik gehad van ongeveer 7l/100km (in op 14 dus) bij een gemmiddelde snelheid van 90km.
Auto heeft het perfect gedaan.
Over 2 weken reis naar spanje dus komt er minimaal 3000km bij.
Zal na de vakantie weer updaten (als ik eraan denk).

Update3
18-9-2006
KM 18000
2 Weken voor vakantie 10-07-2006 kom ik terug bij me auto zie ik rechts achter mijn raam open staan. Ik denk dus mischien met arm op de knop geleund. Thuis gaat auto garage in en denk laat ik nog s kijken betreft raam. De auto maak ik op slot d.m.v. afstandbediening en er gebeurt niks dus ik wil weglopen ineens hoor ik wat en blijkt het raam in schokken omlaag te gaan. computer van auto herstart (accupool los) en nog s geprobeert en weer het zelfde probleem. Bij garage bleek de computer defect (nog garantie gelukkig).
Verder geen problemen ook met vakantie niet 3300 km gereden en geen enken probleem.
1x gehad dan cruise control stopte oplossing (tijdens rijden deed ik dat) contact uit en weer aan.

Update4
25-1-2007
KM stand 21000
Niks geen problemen gehad.

wel 2x steen tegen voorruit gehad waardoor ik dermate grote barst kreeg dat de voorruit in korte tijd 2 moest laten vervangen.

Update5 21-3-2007
Geen bijzonderheden.
Auto rijdt heerlijk.
Zou alleen geen 2,0-liter meer kopen deze heb ik gekocht ivm aanschaf caravan dit is compleet van de baan dus is de 2,0-liter beetje overkill.

Update 16-10-2007
Auto rijd super heerlijk en totaal geen problemen.
van de zomer naar spanje geweest met vouwwagen erachter pff die merk je ook niet met een 2L.
Heb wel ondertussen een 308 XT besteld die ik in januari krijg.
Huidige auto al ingeleverd ivm met een zeer mooie inruilprijs die ik kreeg.
Nu afwachten dus op de nieuwe 308 (kan bijna niet wachten).
Dit is dus tevens einde review en zal verder gaan met de 308 xt zodra ik hem heb.
(overigens wel tijdelijk een 206 1.4 tot de nieuwe auto dus mischien review daar nog over).

Storing Cruise Control (loste vanzelf op wel software update nog gehad) 2-2005
Uitlaatgas storing (loste vanzelf op) 2-2005
Computer defect achterraam ging automatisch open na op slot zetten auto d.m.v. afstandbediening. 10-7-2006
nu 25-1-2007 geen problemen gehad meer.
Update5 21-3-2007
parkeersensoren die naderhand door dealer zijn ingebouwd weigeren af en toe.