Peugeot 307 SW 1.6 16V Pack (2003)
| Uitvoering | 307 SW 1.6 16V Pack |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand bij aanschaf | 5 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
De eerste indruk die je opdoet is de enorme ruimte die je ervaart, zeker vergeleken met mijn vorige auto. Het grote glazen dak versterkt dit gevoel. De auto is bijzonder stil, stuurt heel licht, het geeft een gevoel alsof je met een limousine rijdt. De stoelen zijn goed verstelbaar, samen met het verstelbare stuur vindt je je ideale zit wel. De pack-uitvoering biedt een hoop plezierige extra´s, o.a. radio-bediening vanaf het stuur en parkeerradar (die prima z´n werk doet) er blijven weinig wensen over. Jammer dat Peugeot zulke krankzinnige bedragen vraagt voor een navigatiesysteem, ik had die optie anders wel gekozen.
Hoewel er over veel zaken goed is nagedacht zijn er toch wat minpuntjes:
*Je krijgt twee sleutels, waarvan er maar 1 de afstandsbediening heeft, wel goedkoop hoor!!
*het bedieningsknopje van de luifel te ver naar achteren tussen de stoelen aangebracht.
*het reservewiel moet je onder de auto vandaan halen,lijkt me een smerig klusje.
*bij het vergrendelen van de auto klappen de buitenspiegels automatisch in. Wat gebeurd er wanneer door ijs en sneeuw de boel vastzit? Daar sta je met je ingeklapte spiegels! Zou uitschakelbaar moeten zijn.
*de extra achterstoelen zijn echt alleen voor (kleine) kinderen. We hebben al een kind met het voetje klem gehad toen de stoel van de middenrij werd teruggeklapt. Die moet namelijk wel in de achterste stand staan en dan is er weinig ruimte over.
*ruitenwissers zijn zo geplaatst dat ze onder de rand van de motorkap vallen, en lager zitten dan de warme-lucht uitstroom in het dashboard. Met vastgevroren wissers heb je een probleem. Je kunt ze bv niet ´s nachts omhoog klappen(praktijkgeval).
*op snelheidsmeter geen aanduiding voor 80 kmh en 120 kmh.
*de vele kleine opbergvakjes lijken leuk, maar in de praktijk beperkt bruikbaar. Rommelig.
*de auto is niet zuinig te noemen, trekkracht komt pas bij hogere rpm´s.
*er hadden wel wat ruimere opbergvakken in het bagagegedeelte mogen zitten.
Dit zijn punten die wellicht bij een facelift aandacht kunnen krijgen. Ik blijf het een fantastische aankoop vinden met een heel goede prijs/prestatie verhouding.
Tot heden zijn er geen problemen geweest. De auto doet het prima, alles werkt. De dealer maakt een goede indruk.