Peugeot 307 SW 1.6 16V Pack (2003)
| Uitvoering | 307 SW 1.6 16V Pack |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Ik rij deze auto op LPG, een AG installatie van 53 ltr die op de plaats van het reservewiel is ingebouwd. De auto rijdt prima op LPG, alleen is het verbruik aan de hoge kant (1:9 á 10), wat i.c.m. met de hoeveelheid liters die je kunt tanken (max. 39) tot een kleine actieradius leidt. Hopelijk wordt dit nog beter.
Ik ga hier maar niet al te diep in op alle positieve eigenschappen van deze auto, zoals de ruimte, de flexibiliteit, het (zit)comfort, het glazen dak et cetera. Dat kun je ergens anders ook lezen.
Ik wil echter wel een paar kanttekeningen bij de auto, en al helemaal bij de dealer plaatsen. Read it and weep!
De auto
=======
- de af-fabriek luidsprekers zijn ronduit slecht. Ik heb ze, op advies van de dealer, laten vervangen door een set van VDO. Deze zijn wel beter, maar ik ben nog steeds niet helemaal tevreden (te weinig laag). Ik probeer er voorlopig maar mee te leven.
- de wegligging is prima, alleen op korte richels wil vooral de achteras nogal bonken. Dit schijnt bij deze auto te horen, maar wordt waarschijnlijk erger gemaakt door de hulpveren die er i.v.m. de LPG installatie zijn ondergebouwd.
De dealer
=========
Het begon al bij de aflevering. Er waren een aantal zaken vergeten:
- spuitbussen voor lekke band
- kentekenplaat bij trekhaak
- CD-wisselaar
Op zich geen halszaak, maar in combinatie met een aantal verbuiginkjes van de waarheid waar ik de verkoper op heb betrapt geeft me dat geen lekker gevoel.
Daarnaast zou de dealer mijn vorige auto afmelden bij de leasemaatschappij, omdat hij een paar dagen ruimte wilde hebben bij het uitbouwen van de radio/CD-wisselaar. Na drie weken kwam ik er achter dat hij dit was vergeten! Dat betekent dat het vorige leasecontract doorloopt en dat ik dus tijdelijk voor twee auto"s moet betalen. Ik heb intussen met de dealer afgesproken dat hij de eventuele extra kosten op zich neemt, dus dat wachten we af.
Ondertussen is mijn vertrouwen in deze dealer nagenoeg verdwenen.
Conclusie
=========
Over de auto ben ik, op een paar kleinere punten na, zeer tevreden. Over de dealer absoluut niet. En dan te denken dat dit een grote dealer is, met drie verkooppunten in de regio!
- Hulpveren kraken. Moet nog verholpen worden.