Peugeot 307 SW 1.6 16V Pack (2003)
| Uitvoering | 307 SW 1.6 16V Pack |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2007 |
| KM-stand bij aanschaf | 84.330 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Na eerder een bericht op het forum te hebben gezet met de vraag voor welke nieuwe auto ik moest gaan (Clio of 207). In plaats van een nieuwe heb ik tot 1 januari 2008 een Peugeot 307 SW gekregen (van een collega in de organisatie). Het is een auto uit 2003 met redelijk wat opties. Electrische ramen (voor en achter), electrisch bedienbare buitenspiegels, climate control, 16 inch lichtmetalen velgen (Ariane), cruise control.
Ik heb de auto nu 1 week in mijn bezit en hij bevalt prima. Heb inmiddels bijna 1000 km gereden. Dit zijn voornamenlijk snelweg kilometers, daarnaast rij ik veel in amsterdam. Dat drukt het verbruik ook enigszins. Zit momenteel op een 1 op 10.
Hier wil ik nog wel aan werken!
Hier nog even een uitleg van mijn waarderingen:
Het comfort is uitstekend. goede stoelen waar je nog fris uitstapt na een flinke reis. Prestaties zijn voor een 1.6 voldoende. Ik kan goed meekomen.. Betrouwbaarheid is op die 2 maandagochtenden goed. Ik ga ervan uit dat het incidenten zijn. Gebruikskosten heb ik niet. Die zijn voor de leasemaatschappij :-D
UPDATE 87.853 km (6 maart 2007)
Ben nog steeds dik tevreden over het comfort van de auto. Ben afgelopen week even langs de garage gereden voor het oppompen van de banden. daarbij gelijk even aangegeven dat de auto zeer moeilijk loopt ’s ochtends bij het starten. Waarschijnlijk zit er ergens een fout in de computer. Donderdag as. moet ie voor een kleine beurt en dan zullen ze dat nakijken.
Verder nog steeds een topauto!
UPDATE 88.671 km (16 maart 2007)
Auto is bij de garage voor een beurt geweest. De hendel van de richtingaanwijzer hebben ze gerepareerd. hij klapt nu niet meer door naar links. Ze hebben tevens nieuwe software geinstaleerd. S’ochtends loopt ie nu lekker. Geen inhouden meer iig. Ze hebben tevens de motor een beetje schoongemaakt. Ik heb het gevoel dat ie wat degelijker aanvoelt. Ze hebben tevens een ruitenwisser voor en alle lampjes vervangen op mijn verzoek. De achterklep hebben ze ingesmeerd en die hoor ik ook niet meer.
Onderhoud wordt trouwens gedaan door Van Zwienen.
UPDATE 95.153 km (17 mei 2007)
Nog steeds lekker aan het touren met de peug. Heb deze week 2 probleempjes gehad. Uiteraard lag dit niet aan de auto :-p. Maandag was de batterij van mijn alarmsleutel leeg. Ik kon wel contact maken maar hem niet starten. Dat gebeurt niet thuis maar net als je een stukje van huis bent. Na een flinke wandeltocht kon ik hem eindelijk weer starten! Woensdag (gister) zag ik tijdens het rijden een steentje op me afkomen. Hoorde tok en zag een flinke pit in mijn ruit zitten. Dit laat ik komende week even repareren. Verder nog steeds een probleemloze auto!
UPDATE 99.820 km (28 juni 2007)
Bijna op de 100.000 km dus weer tijd voor een kleine bijdrage. Sinds de laatste update heeft ie 2 keer bij de dealer gestaan. Begin juni was het tijd voor nieuwe banden. De Pirelli’s waren helemaal versleten. Ik heb nu Michelin’s eronder zitten. Ik heb het idee dat deze minder geluid produceren dan de Pirelli’s. Gister heb ik naar de airco laten kijken. Voor mijn gevoel kwam er alleen maar warme lucht uit. Het kastje wat de airco moet aansturen weigerde dienst. Deze is gereset en nu komt er weer echt koude lucht uit de roosters.
Verder geen op of aanmerkingen.
UPDATE (123.432 km 12 januari 2008)
laatste update van deze auto. Maandag 14-1 mag ik deze inleveren bij de leasemaatschappij. Wat de opvolger wordt weet ik nog niet maar een review zal er zeker weer komen. Afgelopen tijd zijn er vrijwel geen problemen geweest. In december bij 110.000 km is er een grote beurt + APK geweest. Dit was niet heel spannend. Afgelopen week is mijn linkerachterlicht er mee gestopt en donderdag begon de motor een hels kabaal te maken. In eerste instantie wilde ik er geen aandacht aan besteden maar toen dit vrijdagmorgen nog erger werd toch maar even langs de dealer. Bleek dat er een bout van de motorsteun eraf was geschoten. Dit is in een half uur opgelost en kon ik weer naar kantoor rijden. Vandaag is mijn Kenwood Navigatiesysteem eruit gehaald en heb ik hem alvast door de wasstraat gehaald en een beetje uitgezogen. Morgen de laatste kilometers waarna hij maandag terug mag.
UPDATE 21 maart 2008
Sinds 14 januari rijd ik in een 307 van weer een collega :-s. Dit in afwachting van mijn keuze voor mijn nieuwe auto. Vandaag is die dan eindelijk besteld. Het is geworden: tromgeroffel .... :-)
Alfa Romeo 147 1.6 TS Business Pro 3 deurs in de kleur metallic Zwart met cognac kleurige lederen bekleding. Als optie komt er nog een Pioneer Avic D3 navigatiesyteem in. Er staan een aantal modellen op voorraad in nederland dus ik hoop op de snelle levering.
Mocht de Alfa er zijn dan zal ik weer een review maken.
Eigenlijk geen echte problemen. Wel vier opmerkingen:
* Auto startte vorige week maandag (5 maart) slecht. Vandaag weer het zelfde verhaal. Wordt moeilijk warm? Zal ie net zo’n hekel aan maandag hebben als ik?
* De richtingaanwijzer schiet na een rechtse stuurbeweging te ver terug naar links. Alsof ik linksaf wil. Dit is irritant en zal ik bij de komende beurt (nog 2200 km) even melden.
* De achterklep maakt een kreunend geluid bij het openen. Ook dit zal ik melden bij de eerst komende beurt
* Er zit een tik in de motor. Deze valt vooral op bij het stationair lopen. Ook deze opmerking zal ik melden bij de eerst komende beurt.
Bovenstaande problemen zijn bij de grote beurt (update 16-3) keurig opgelost
* Losschieten bout van een motor steun. Dit is door de dealer in een half uurtje opgelost.