Peugeot 307 SW 1.6 16V (2003)

Peugeot 307 SW
Peugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 - interieurPeugeot 307 - interieur

Uitvoering307 SW 1.6 16V
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

Ik zit er met mijn bijna 2 meter perfect in. Ik heb in heel wat auto´s proefgereden, maar in geen enkele zat ik zo goed als in de Peugeot! Heel erg goede stoelen. Zijn niet te vergelijken met het vroegere typisch Franse zachte zitten. Prima in te stellen en lekker hard.

Update 1-6-2004: Heb voor de lol ook in diverse andere auto’s gezeten, b.v. nieuwe Astra, te weinig hoofdruimte; nieuwe Seat Altea, komt in de buurt.
Het glazen panorama dak zorgt voor een enorm ruimtelijk gevoel. Ik was voor de aankoop bang dat het interieur snel te warm zou worden. Maar ik heb de elektrisch te sluiten jalousie nog niet hoeven te gebruiken! Hoe dat bij echt zomerse temperaturen zal zijn weet ik (nog) niet. Nu dus wel!
Heb regelmatig deze zomer (was natuurlijk wel heel extreem!) de (elektrisch te bedienen!) jalousie dicht moeten doen.
Moet wel zeggen dat de capaciteit van de airco fantastisch is. In het begin in een snikhete auto op recirculeren zetten, en de ventilator op max (orkaankracht!!), en het interieur is in no time afgekoeld. Ook heerlijk is het gekoelde dashboardkastje.
Lekker Duits stevig geveerd. Erg strakke wegligging.
Afwerking goed.
1.6 motor voldoende pittig en heerlijk stil. Was na 5000 km duidelijk ’losser’ en hangt erg goed aan het gas. Update bij 20000km: motor is echt meer dan voldoende, gaat als een speer als je hem echt op zijn start trapt.
Gemiddeld verbruik tot nu (1-6-2004) toe 7,8 liter op 100 km.
Het door mij gekozen zwarte interieur is wel erg besmettelijk. Je ziet er echt alles op. Regelmatig schoonmaken dus. Het dashboard oppervlak is van een luxe rubberachtige structuur voorzien. Is erg streepgevoelig met schoonmaken. Moet je voorzichtig mee zijn.
Erg blij ben ik ook met de (standaard) cruise control. Nauwkeurig en eenvoudig in te stellen en te regelen.

Ik denk dat je niet voor niets zoveel SW’s op de weg ziet. Het is een uitermate complete, ruime en flexibel in te delen auto. Hij is (voor het geld) mooi compleet uitgerust en bied een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Hij ziet er ook nog eens fantastisch uit (vind ik persoonlijk) en heeft niet het busjesachtige MPV uiterlijk van de meeste MPV’s. Wel heeft hij de mogelijkheden (flexibel interieur)!

Minder positief:

· Snelheidsmeter geeft oneven getallen aan. (50-70-90 enz.) Ik persoonlijk zou het prettiger vinden als er even getallen hadden gestaan. (60-80-100 enz)

Update 33000 km:
Heeft zijn eerste beurt (30000km) gehad. Zie problemen.

Hij houdt de eerste paar honderd meter (na de koude start) onder de 2.000 toeren wat in. Maar dat is op te lossen door iets voorzichtiger met het gas om te gaan.
Verder geen problemen.

Er is eind Oktober 2003 n.a.v. een brief van Peugeot Nederland nieuwe software in de hoofdcomputer geladen. Ik merk geen verschil, ik had er al geen problemen mee!

Update 1-6-2004 20000km; nog geen enkel probleem gehad! Er komen wel wat meer rammeltje dan in het begin uit het ondestel, maar niet erg genoeg om een bezoek aan de dealer te rechtvaardigen.
Ik ben al met al nog steeds uitermate tevreden!

Update 1-3-2004 33000km;
Nieuwe remschijven gekregen i.v.m. trillen in stuur. Bij 30000km beurt ontdekt dat radiator lekte. Onder garantie vervangen. Rubbers aan voorwielophanging vervangen i.v.m. piepen bij drempels.
Dit zijn een paar smetjes op de verder nog steeds perfecte auto. Ik vergeef het hem...