Peugeot 306 Break XRd 1.9 (1998)

Peugeot 306 Break

Uitvoering306 Break XRd 1.9
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2002

Dit is mijn tweede 306 break en ik moet zeggen dat de auto een goed comfort heeft, 2 x heen en weer naar Italie en behoorlijk fit uitstappen ondanks mijn versleten knie.

De eerste is opgeruimd met een kilometerstand van ca 325000KM en was eigenlijk toe aan zijn tweede leven, alles was vernieuwd van koppeling tot stuurbekrachteging. Ook de huidige auto begint nu aan het traject van reparaties, maar dit wachten we nu niet af, we hebben hem ingeruild op een nieuwe KIA cerato.

Bij tweedehands aankoop moet men goed op de airco letten deze is nogal gevoelig voor storingen, verder zijn de orginele ruitewisser bladen van matige kwaliteit.

Voor iemand die een rustige rijstijl wil combineren met comfort is de 1.9 diesel (70 PK) een prettige auto, als je een beetje van door rijden houdt dan zou ik voor een Turbodiesle of een HDI gaan deze bieden meer vermogen om mee te komen.
Verder is het aan te raden om te zoeken naar een auto met regencensor die zal ik wel gaan missen op de Kia denk ik.

Airco defect 3 keer.
Electrische raam rechts loopt zeer zwaar.
Electrische verstelling spiegel links defect.
Koppeling & drukgroep lager versleten (200000KM)
Achter veering aan vernieuwing toe (vorige eigenaar heeft weleens met een pony in de aanhanger gereden dus daar zit een pijnpuntje)

6,5