Peugeot 3008 GT HYbrid 225 (2021) #2

Peugeot 3008 GT HYbrid 225 (2021)

Uitvoering3008 GT HYbrid 225
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2021

Hoe doe het beste voor het milieu.

Ik heb mijn nieuwe Peugeot 3008 GT 225 hybride plug-in sinds half januari nieuw in mijn bezit. Mijn jaarlijkse kilometers zijn de afgelopen jaren om gezondheid redenen drastisch gewijzigd.
Nu zitten we in augustus en hef ik nog maar 4730 km. gereden. Dat komt mede door de pandemie en persoonlijke omstandigheden. Ik plug de Peugeot normaal aan mijn 230V thuisinstallatie.
Ik heb ook zonnepanelen en doorgaans kan ik laden op zonne-energie en nagenoeg alle kilometers elektrisch rijden. Dat houdt in dat ik nagenoeg geen benzine verbruik heb.
Twee keer gereden met de caravan erachter en dat gaat bijzonder goed. Ik zet de auto op sport en dan is de elektromotor op stand-by. Dat gaat voortreffelijk en kom ik geen moment kracht tekort. Dat met betrekking op het rijden. Het media systeem werkt redelijk snel en is eenvoudig in bediening. De klacht dat de airconditioner niet met directe knoppen bedienbaar is geeft mijns inzien geen nadeel zoals de redactie vaak meldt. Het is een Climate-control en die stel je normaal 1 x in en dan waarschijnlijk nog maar enkele keren anders. Mijn 3008 heeft ook als optie Night-view. Dat is gaaf en het werkt super kan ik melden. Ik heb ook stoelen met leer en massage functie. Leuke gaget maar wordt minimaal gebruikt. De rijassistentie mogelijkheden zijn daarentegen fijn en werken goed. De grootlicht assistent werkt bij mij wel goed. De DAB - audio van Focal is fenomenaal. Apple CarPlay werkt ook prima. Evenals de navigatie.
Al met al ben ik van mening dat ik best milieu bewust bezig ben en de 3008 hybride maakt dat mogelijk.

Mvg, Jos Hilgenkamp

10,0