Peugeot 206 XS 1.6-16V (2001)
Uitvoering | 206 XS 1.6-16V |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Handzame auto voor in de stad, maar rijdt helaas niet lekker. Te snel reagerend rempedaal, hakerig schakelende versnellingsbak. Genoeg vermogen om vlot mee te komen met het verkeer en een prettige top- en kruissnelheid. Motorisch niks mis mee.
Gebruiksonvriendelijke auto en een ergonomische ramp: niet zit waar je het verwacht; de stoelverstelling voor de zitting naar voren/achteren is ronduit gevaarlijk; de rugleuning is amper te verstellen zonder de deur te openen.
Verder in deze klasse toch wel de leukste auto qua looks: de 206 is een ’kek’ karretje; zeker in de XS-uitvoering!
Startmotor vervangen bij 23000 km; probleem niet verholpen: soms laat ie je gewoon staan en verdomt ie het om te starten. Lijkt een elektronisch probleem te zijn, maar bij inruil was de oorzaak nog niet achterhaald.
Het stangetje om de motorkap omhoog te laten staan is ronduit knullig klein en zwak en heeft mij dus 1000,00 schade opgeleverd: opeens viel de klep dicht met het stokje nog recht omhoog. Die stak dus aan de buitenkant zowat door de klep heen. Belachelijk en ondoordacht systeem wat voor een auto die zo sucesvol is niet mag gebeuren. Ik kon nog net mijn handen wegtrekken...