Peugeot 206 XR 1.4 (2001)

autoreview

Peugeot 206
Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206 - interieurPeugeot 206 - interieurPeugeot 206 - interieur

Signalement

Uitvoering206 XR 1.4
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2012
KM-stand bij aanschaf161.339 km
KM-stand laatst216.203 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Toch maar eens tijd, na ruim 5 jaar :P

  • 216.203 km

Ik heb deze 206 ondertussen al ruim 5 jaar, vaak van plan geweest om een review te maken, maar nu dan eindelijk gedaan.

Ik heb deze 206 aangeschaft op 14 februari 2012, toen mijn oude leeuwtje, de 205, een versleten koppeling had, en een nieuwe meer zou kosten dan de dagwaarde van de auto. Dus met een snik afscheid genomen van mijn trouwe auto.

Gelukkig had mijn vaste dealer nog een mooie 206 staan, wel meer km op de teller dan de 205 had, maar dat maakte me niet uit, was er erg blij mee. De 206 heeft in essentie dezelfde 1.4 8-klepper als de 205, zij het met 9(!)Nm meer koppel, en met maximum vermogen en koppel bij wat lagere toerentallen. Het is nog steeds dezelfde fijne, soepele en zuinige motor, die bovendien ook lekker klinkt :-)

Hij rijdt ook erg fijn, goede handling en fijne stuurbekrachtiging (dat had de 205 nog niet, luxe, haha :-D)
Comfort (Frans he?) en ruimte zijn ook goed, is wat groter dan de 205 natuurlijk!

Problemen heb ik niet veel gehad met de 206, er was een keer een benzineslangetje losgeschoten, heeft de ANWB me mee geholpen. Verder een keer een kapotte injector gehad, op 3 cilinders gereden, trilt wel aardig als-ie is berekend op 4, maar zo snel mogelijk laten repareren, en de oude injectoren gehouden, vind ik gewoon leuk! Ook heb ik sinds een paar maanden een nieuwe accu, oude ging al een tijdje slechter, en was op een gegeven moment dus gewoon op.

Al met al ben ik erg tevreden en blij met de auto, hoop dat hij nog heel lang meegaat.

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens