Peugeot 206 XS Premium 1.6-16V (2002)

autoreview

Peugeot 206 XS Premium 1.6-16V (2002)

Signalement

Uitvoering206 XS Premium 1.6-16V
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2013
KM-stand bij aanschaf155.000 km
KM-stand laatst185.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ervaring 206

 • 170.000 km

Na bijna 3 jaar mijzelf in een alto verplaatst te hebben (bijna voor niets) vond ik het tijd worden voor iets meer auto.
Inmiddels rijd ik een kleine 2 jaar met deze 206 rond. Tegen een zeer schappelijk bedrag kon ik de peus overnemen. Ik ben de 3e eigenaar. Ik ben boven verwachting zeer tevreden over de auto. Ik rijd momenteel 60 km per dag woon werk, en dat gaat redelijk goedkoop. Bij rustig rijden is 1:15 / 1:16 te halen. Bij wat meer haast of meer kortere stukken kom je uit op 1:14.
Verder vind ik deze 1.6-versie pittig genoeg. Kwalitatief vind ik het allemaal wat tegen vallen, het is allemaal wat kwetsbaar. Maar technisch gezien zit het echt prima in elkaar naar mijn mening. Nu ongeveer 20000km gereden zonder problemen.

ervaring

 • 185.000 km

Inmiddels aardig wat km (en tijd) verder vind ik het wel leuk om een update van mijn vorige revieuw te geven. De peus blijkt een topauto! de enige kosten tot nu toe: 4 nw bandjes van een onbekend merk. Rijden super en kosten weer weinig. Verder rijd ie nog steeds even fijn en zuinig. Nul problemen. Verbruik van 1 op 18 is te halen. gemiddeld 1 op 15. (is zuiniger dan mijn vorige berekening) Wil je goedkoop maar toch (een beetje) leuk autorijden is een 206 (ik zou altijd voor een 1.6 gaan..) een prima optie. Eigenlijk zou ik inmiddels wel iets anders willen maar voorlopig nog geen optie.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens