Peugeot 205 XS (1988)

Peugeot 205

Uitvoering205 XS
Bouwjaar1988
Jaar van aanschaf2005

Ik heb deze als 2e auto en vooral voor woon-werk verkeer en gekocht en voor mn 2 honden.
Het is een Franse import en is vanaf de fabriek al voorzien van centrale vergr. en elec ramen, gekocht voor 400eu.

Doordat de neerklapbare achterbank heel logisch ingeklapt kan worden ontstaat er een zee van ruimte voor zo’n klein autotje. Ideaal dus! ook voor klusjes e.d.

Wat me verder bevalt,

Roest niet! degelijke carroserie.
Fijn interieur en stoelen
Korte versnellingen, krijgt de auto een echt scheurijzer karakter van
Goede prestaties
Vering, hele goede vering, lust drempels rauw! grote veerweg maakt’m ideaal voor slechte wegen e.d.
betrouwbaar, sinds ik ’m heb heeft ie me nog nooit laten staan, altijd starten en lopen zonder enig probleem.
Goede gooi en smijt auto, als het nodig zou zijn.

Nadelen,
Verbruik... de (standaard)dubbele Webers lusten ’m aardig... 1 op 10 tot 1op 13 met rustig rijden.

Verder ben er zeer blij mee, denk dat ie nooit meer weg gaat, zeker omdat ie over een jaar als klassieker de verzekering in gaat!

1 aandrijfashoes vervangen, maar is meer onderhoud en hoort er gewoon bij.

Verder helemaal niks! auto is in het verleden goed bijgehouden dus is technisch verder in prima staat.

Voor de apk, een aandrijfas hoes, lampje vervangen, en klaar!