Peugeot 205 XRD (1991)
Uitvoering | 205 XRD |
Bouwjaar | 1991 |
Jaar van aanschaf | 1991 |
Wat mij bevalt (nog steeds) is de betrouwbaarheid van de motor. Na bijna 5 ton is deze nog geen enkele keer stuk gegaan. Al hoe wel, na 1000 km is de motor vervangen omdat de krukas gescheurd was in 2 delen. Verder is het een no-nonsens auto zonder veel electrische poespas zodat het ook niet stuk kan gaan. Alleen wil er af en toe een stekkertje geoxideerd zijn waardoor er weer eens iets het niet (goed) doet maar dat is een kwestie van schoonmaken/opschuren en rijden maar weer.
Inmiddels zijn we 3 jaar verder en de Peugeot rijd nog steeds rond. Ik heb de laatste tijd geen vreemde dingen meegemaakt behalve 2 koplampunits vervangen en het reguliere onderhoud! Wel moeten er binnenkort nieuwe schijven en remblokken op en de koppeling gaat heel erg zwaar, dit is nog steeds de eerste koppeling!!!! Dit laatse komt omdat ik alleen maar snelweg kilometers maak. Ik denk er aan om hem dan maar weg te doen.
Motor vervangen na 1000 km
Gescheurd luchtfilterhuis na 121.500 km