Peugeot 205 XE/Accent 1.1i (1992)

Uitvoering | 205 XE/Accent 1.1i |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Mijn Peugeot 205 is mijn eerste auto. Net nadat ik mijn rijbewijs gehaald heb, heb ik hem gekocht in september 2006 voor 1100 euro, inclusief nieuwe APK.
De auto is me tot nu toe redelijk tot goed bevallen. Grote voordelen zijn het zuinige verbruik (gemiddeld 1:14 maar 1:18 is te halen) en het pittige karakter. De versnellingsbak is kort waardoor je vlot kunt accelereren. Het is soms net of je in een kart rijdt, vooral in het stadsverkeer. Dit komt ook omdat je laag op de weg zit. Verder is de motor betrouwbaar en maakt hij niet al te veel lawaai (tot 120 km/u, vanaf dan is het niet meer mogelijk een normaal gesprek te voeren en gaat het lawaai irriteren). De auto zit comfortabel.
Ook het prettig ogende en unieke uiterlijk (in tegenstelling tot andere auto’s die je voor deze prijs kunt halen, ik noem een Suzuki Alto of een oude VW Golf/Polo) vind ik een pluspunt aan de 205.
De Peugeot 205 is voor mij echt een icoon. Het is de auto die het merk Peugeot er weer bovenop geholpen heeft.
Inmiddels zit er een nieuwe APK op (afgelopen augustus) en ben ik halverwege het tweede jaar met mijn eerste auto.
Tot nu toe heb ik de volgende problemen gekend/reparaties uitgevoerd:
-Dynamo vervangen door gereviseerd exemplaar;
-Distributieriem vervangen;
-Stuurkogels vervangen;
-Deurfolie vervangen (er kwam water in de auto);
-Aandrijfas vervangen.