Peugeot 205 XE/Accent 1.1i (1992)

Peugeot 205 XE/Accent 1.1i (1992)

Uitvoering205 XE/Accent 1.1i
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf2007

Een Peugeot 205, 1.1 uit 1992 met 180.000 op de teller..... Hoe lang zou ie het uithouden?

Nu, na een maand of 4 karren met dit bakkie kan ik maar een ding zeggen: Fantastisch! Niet kapot te krijgen, super zuining, redelijk comfortabel (mijn eisen zijn redelijk hoog aangezien ik in de VS en volvo S70 reed) en nog een goede aanhang trekker ook! Inderdaad, een aanhanger achter een 205-je 1.1. En hoe!

Afgelopen week naar Zuid-Frankrijk geweest. In totaal 2500 km gereden. Met een aanhanger van een kilo of 250 erachter en 2 surfplanken op het dak! Onvoorstelbaar hoe dat ding heeft gelopen. O.k, bergop kwam ie niet harder dan 60, maar op vlak terrein liep ie gewoon netjes 100. En het verbruik, een respectabele 1:12. Ik ben trots op het peugeotje!

Problemen? Eigenlijk nog helemaal niks, 2 bandjes vervangen en thats it. Bij dit soort autos is het rijden tot dat ie dood valt. Niet te veel geld aan uit geven en gewoon draaiende houden. Olie goed bij houden en af en toe poetsen om roest tegen te gaan. Over roest gesproken. Er zit nog amper iets van roest op. En dat voor een franse auto van 15 jaar. Links voor op het spatbord is een klein beetje roest te vinden, maar verder helemaal niets.
De remmen zullen binnenkort vervangen moeten worden, ik heb namelijk het idee dat ik ze een beetje op heb gereden in de franse bergen :-)

Oh ja, en het schuifdak is heerlijk!

We verwachten er nog vele kilometers mee te rijden, Goedkoper in verzekering en wegenbelasting en zuiniger in verbruik dan dit kan bijna niet, dus laat het 205-je nog maar flnk wat trotse kilometers maken!

--------------------------------------------------------
update 9 januari 2008

De peugeot is inmiddels de 200.000km ruim gepasseerd. Sinds laatste update maar een klein probleempje gehad. De auto wilde af en toe niet starten. Bleek een hapering in de Bobine te zijn. Thanks to a good friend, die binnen een mum van tijd het probleem gevonden en verholpen had was de auto voor 35 euro weer helemaal klaar voor gebruik! Buiten dit kleine probleemje totaal geen enkel iets aan de auto gehad. Prima!

Zie boven.

9,5