Peugeot 205 Rallye (1989) #2

Uitvoering205 Rallye
Bouwjaar1989
Jaar van aanschaf2003

Zie mijn andere Review:

Ik zocht na een tijdje een hobby auto voor erbij. aangezien ik in het verleden al een 205 gehad had en de onderdelen makkelijk te vinden waren ben ik maar eens gaan zoeken naar de snelle variant van de 205 namelijk de GTI, maar na een speurtocht door het hele land kwam ik niks tegen wat mij beviel. Tot dat ik op de terug weg van een GTI bekijken langs Evert Jonkhart reed. En daar stond ze een 205 rallye. Na en proefrit ook weer helemaal verkocht. Wat een power boven de 4000tpm, een heerlijk licht scheurijzer!

In wegenbelasting helemaal niks, toen ik de auto kocht moest ik natuurlijk redelijk wat verzekering betalen was toen pas 23, maar nu betaal ik iets van 20 euro per maand. En das heerlijk om even lekker te toeren na een week hard werken.

De Rallye vind het niet altijd leuk om rustig te rijden, hij hitst me vaak op, waardoor ik vaak met de rallye te hard rijd (buiten de bebouwde kom) binnen houd ik me in wat soms erg moeilijk is.

Bij aankoop zat er geen apk op de Rallye. De volgende punten moesten gedaan worden:

Koppeling vervangen
beide aandrijfas hoezen moesten vervangen
voorbanden kaal
en een apk natuurlijk, daar kreeg ik de opmerking dat de remleidingen gevaarlijk verroest waren. maar ik kwam wel door de APK?!

Een maandje later de remleidingen vervangen en ook de leingen vervangen door staalommantelde remleidingen. Schokbrekers rondom vervangen voor Koni verstelbaar Geel.