Peugeot 205 GTI 1.9 (1992)
Uitvoering | 205 GTI 1.9 |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Ik ben in het bezit van de duurste uitvoering 205gti de Gentry, vol leer, stuurbekrachtiging, ABS excestra.
Met droog weer kan de auto met hoge snelheid, haaks de bocht worden ingestuurd, waarbij het de ene achterwiel optilt.
Door de stugge veering is het over een klinkerweg niet echt comfortable, maar bij de rest van de rijkwaliteiten is dit te verwaarlozen.
De auto was eigendom een 91 jarige dame, de auto kwam nooit buiten in de winter, is ook nooit in gerookt, jammer genoeg heeft zij de laatste dag, de rechter zijkant tegen een paaltje gezet, vandaar dat ik deze prakteis nieuwe auto kon kopen voor 800€ met hagel nieuwe Michelin banden.
Geen enkel probleem met deze auto, totdat ik de distributieriem liet vervangen bij de Peugeot dealer, die hielpen even mijn in nieuwstaat motor naar de knoppen.
Na twee maanden touwtrekken, heb ik nu een of andere sloopblok in mijn auto, maar wat moet je, anders krijg je de dagwaarde.
Mijn advies is nooit je klassieker naar een dealer, ze hebben er geen verstand meer van, breng het naar een specialiste