Peugeot 205 GTI 1.6 (1986)

Peugeot 205

Uitvoering205 GTI 1.6
Bouwjaar1986
Jaar van aanschaf2004

Ik viel in eerste instantie op deze auto vanwege zijn sportieve, maar toch subtiele verschijning... De prijs was redelijk, en ik heb daar nog heel wat vanaf gekregen toen bleek dat de koppeling slipte. Later heb ik de complete drukgroep nog vervangen wat een hels karwei was.

De positieve kanten van de auto zijn zonder meer het interieur (rode vloermat, zwarte stoelen... echt mooi) en het uitlaatgeluid was echt prachtig, iedereen keek me na als ik het gas intrapte. Er kwamen wel heel veel kleine dingetjes aan de auto die bij elkaar geteld toch erg duur waren, het is te verwachten bij een GTi van bijna 20 jaar oud, maar je hoopt toch dat het een beetje binnen de perken blijft... dat viel tegen. Het was een mooie en leuke auto om in te rijden, had over het rijden zelf helemaal niks te klagen (behalve misschien hoe de versnellingsbak aanvoelde.. erg lange slagen en vrij vaag, maar dat wende).

Er is nu een onbekend probleem aan de auto waardoor hij niet goed meer aanslaat, toen dat gebeurde was ik de auto moe dus ik heb hem doorverkocht aan een handelaar die hem waarschijnlijk voor onderdelen gaat gebruiken.

Op zich was het leuk om de auto te hebben, want hij was lekker sportief en vooral snel. Ik heb er dan ook geen spijt van dat ik hem heb gekocht, alleen dat ik eerder had moeten stoppen met investeren in deze auto. Mijn volgende auto wordt waarschijnlijk weer een Kadettje, of anders een Japanner. Geen Franse auto"s meer voor mij in ieder geval.

PS: Dealer kan ik niet beoordelen want ik heb de auto particulier gekocht en alle reparaties zelf uitgevoerd.

Nogal wat...

- De vorige eigenaar had waarschijnlijk tegen een stoeprand aangezeten, want de voorste banden sleten enorm scheef af... laten uitlijnen en 2 andere banden erop
- Rammelende aandrijfas, ook vervangen
- Drukgroep vervangen
- Rotor + Verdelerkap vervangen
- Slechte bedrading
- Lichte lekkage radiator, vervangen
- Aanjager stuk, niks aan gedaan
- Doorgezakte portieren
- En op het laatst dus dat onbekende probleem

6,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee