Peugeot 205 Forever 1.1i (1995)

Peugeot 205 Forever 1.1i (1995)

Uitvoering205 Forever 1.1i
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2012

Een sterk nummer!

Nadat mijn vorige auto (de Fiat "Euroknaller" Tipo) op de sloop was belandt ben ik niet echt actief op zoek gegaan naar een opvolger, maar ik hield mijn ogen wel open.
Op een zondag was ik bij een kennis op bezoek waar ik opeens een vuurrode Peugeot 205 1.1 Forever in de straat zag staan, €250,- mocht de auto kosten! Ik gelijk de volgende avond een proefritje gemaakt en de deal gesloten!

De Peugeot 205 stond al jarenlang voor mij op de nummer 1 positie om mijn eerste auto te worden. Heb het al heel lang geweldige autootjes gevonden, en toen ik als eerste auto de Fiat Tipo voor een euro kon kopen stond er nog wel steeds een 205 op mijn bureaubladachtergrond. En nu ben ik dus de trotse eigenaar van zo'n karretje!

Bij het overnemen van de auto heb ik een hele stapel papieren van jarenlang onderhoud en APK meegekregen waaruit bleek dat de auto in de verste verten geen probleem was geweest voor zijn eigenaren. Elk jaar relatief goedkoop door de APK en er zaten nota bene nog splinternieuwe banden op ook! Alleen de verwarming doet het niet en de bestuurders-deur kan alleen van binnenuit dicht. Die niet functionerende verwarming was overigens afgelopen (zeer koude) winter wel wat vervelend.

Pluspunten:

- Verbruik
- Versnellingsbak + koppeling nog prima
- Lak is nog netjes voor een rode auto uit de 90'er jaren, alleen de achterklep is wat verweerd
- Standaard geluidssysteem (Pioneer) is behoorlijk luid!
- Heel net interieur

Minpunten:

- Verwarming werkt niet, blaast wel
- Slot bestuurders-deur alleen van binnenuit te bedienen

Begin maart moest de auto naar de APK, aangezien dit mij m'n eerste auto heeft gekost maakte ik me hierover enigszins zorgen, maar dat was natuurlijk redelijk ongegrond gezien de staat van deze 205. Uiteindelijk hoefden alleen de ruitenwissers vervangen te worden!

Voorlopig rijd ik nog wel even door met dit ontzettend fijne autootje! En dat voor €250,-!

9,5