Peugeot 205 Accent D (1992)

autoreview

Peugeot 205

Signalement

Uitvoering205 Accent D
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf2003
KM-stand bij aanschaf207.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

De 205 XAD is geen snelle, maar wel een comfortabele en zuinige auto. Veel comfortabeler als zijn directe concurent uit die tijd, de Golf II diesel. Schakelen moet met beleid, vooral iemand die eerste een Japanner had zoals ik is het even wennen geblazen, vooral doordat de 205 niet een beveiliging heeft tussen de 5 en de R. Bij een Japanner kan hij pas van 5 naar R als hij helemaal links is geweest, bij een 205 trek je hem er zo in en dan hoor je me toch een herrie onder je. Verder super stoelen en er is eigenlijk nooit wat mee. Heeft me ook nog nooit laten staan.

Ik heb tot nu toe voor 11 Eurocent per kilomter gereden, incl reparaties, brandstof, wegenbelasting en verzekering. Als ik ook de aanschafprijs meereken heeft me de auto 16 Eurocent per kilometer gekost. (onderhoud bij beunhaas)

PROBLEMEN

Eigenlijk niks behalve normaal onderhoud.

Bij 210k de distributieriem, filters en olie ververst.

Bij 225k weer de olie ververst en filters vervangen en tevens remschijven (krom getrokken) en blokken (bijna versleten was toch bezig) vervangen.

Bij 230k waterpomp preventief vervangen, begon een bijgeluid te maken en als die bij een 205 stuk loopt vliegt de distributieriem vast en heb je het hele blok aan gort. (Voorkomen is beter dan genezen).

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  5
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens