Peugeot 205 (1992)

Uitvoering205
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf2006

Peugeot 205 xs Roland Garros

In 2006 had ik een andere auto nodig, het moest goedkoop rijden, maar ik had graag toch wat luxe. Sja, als student heb je natuurlijk ook nog een budget, dus het mocht niet te veel kosten.

Ik kwam uit bij een aantal wagens, met name de 205 Gentry en Clio Baccara konden mij wel bekoren. Wel een paar van gezien, maar een echt nette hiervan kon ik helaas niet vinden. Tijdens mijn zoektocht stuitte ik echter op een 205 1.4 xs Roland Garros. (geen cabrio)

Een 'geinig wagentje' dacht ik op het eerste gezicht en ik ben er naar gaan kijken, na een proefrit door het Limburgse landschap was ik overtuigd. Wat een heerlijk wagentje, erg fijne stoelen en lekker vlot. Op de terugweg zat ik met een grote grijns op mijn gezicht te genieten, met het dakraam opengeschoven, fijn zonnetje en een lekker stukje muziek erbij.

De Roland Garros heb ik ongeveer anderhalf jaar gebruikt om heen en weer te rijden naar mijn werk en stage. In die periode heb ik de auto beter leren kennen. Ondanks mijn lengte van 1.90 was de zitpositie voor mij comfortabel. De stoelen zijn werkelijk subliem, het zijn dezelfde als uit de GTI/Gentry/XS alleen dan in wit leer en een groene stof.
Het interieur ziet er daarmee mooi uit voor zo'n klein karretje. Wat echter wel een aandachtspunt is zijn de wangen van de stoelen. Deze zijn vaak aan slijtage onderhevig (zoals je ook vaak bij z'n andere modelgenoten ziet)
Helaas was mijn bestuurdersstoel tegen de tijd dat ik hem verkocht ook aan een opknapbeurt toe.

De auto heeft mij slechts eenmaal laten staan, de reden hiervoor was een slangetje van 15 euro. Deze was uitgedroogd en gescheurd, waardoor de koelvloeistof ervandoor ging midden op de snelweg. Even schrikken, snel de auto langs de kant gezet en de dag erop laten maken. Gelukkig geen grote kostenpost!
Verder heb ik de uitlaatdemper preventief vervangen, aangezien deze aan het doorrotten was, APK's waren altijd probleemloos. (Auto was wel incl. volledige onderhoudshistorie.)
Wat ik wel als nadeel beschouw: de bouwkwaliteit van het interieur, toch redelijk veel piepen en kraken, af en toe hier en daar wat vastschroeven. Zal wel Frans zijn?

Qua comfort was ik tevreden, de sportstoelen zitten erg fijn, al had de zitting voor mij persoonlijk wat langer gemogen. Het blijft natuurlijk een klein karretje, op de snelweg vond ik de auto op lange afstanden wat vermoeiend.

Helaas heb ik de auto in 2007 verkocht, wegens een verhuizing en een andere werksituatie waarin ik geen eigen auto meer nodig had. Hij is verkocht in compleet originele conditie, zoals ik hem ook zelf heb gekocht. Gelukkig is hij naar een Peugeot liefhebber gegaan, die er hetzelfde voor heeft betaald als ik zelf, hoezo waardevast?
Volgens de RDW gegevens rijdt hij nog steeds vrolijk rond!

Al met al fijne kilometers mee gereden en leuke herinneringen aan overgehouden, wat mij betreft een aanrader.
Ik zal op een later tijdstip foto's toevoegen zoals de auto erbij stond voordat ik hem verkocht!

7,5