Peugeot 106 XS 1.6i (1995)

autoreview

Peugeot 106 XS 1.6i (1995)

Signalement

Uitvoering106 XS 1.6i
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2006
KM-stand bij aanschaf224.000 km
KM-stand laatst249.000 km
Lezerswaardering: 28%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

 • 249.000 km

De Peugeot heb ik gekocht omdat ik de geschiedenis van de auto redelijk goed wist. Er zat al een nieuwe koppeling, fusee-kogels op en de banden en uitlaat waren kort geleden ook al vervangen. Verder was de koppakking, kleprubbers, keeringen, waterpomp en distributie ook al vervangen i.v.m olie verbruik.

De auto ziet er niet snel uit, misschien zelfs een beetje saai vooral de achterkant. De voorkant vind ik er nog wel redelijk sportief uitzien, vooral na 3 cm verlagings veren gemonteerd te hebben. De auto is verder netjes geen roest en zo alleen is de moterkap niet super meer. Voor de rest mankeert er verder niks aan.

Ik kan nog niet zeggen over de betrouwbaarheid want alles is net in orde gemaakt en heb verder er ook nog geen problemen ondervonden.

Toen ik voor het eerst in de auto reed, verraste deze mij enigzins. Ik had niet verwacht dat hij zo sportief zou zijn. De auto is verder zuinig verbruik is ongeveer 1 op 14 maar dan rij je nog wel vlot door.

Voor in de stad is het een ideale auto op de snelweg rijd de auto ook wel goed mee, je kan de 180 makelijk halen. Je hebt dan wel last van windgevoeligheid en herrie. De auto rijd verder goed dit voldoet wel aan de verwachtingen.

Het interieur is wel degelijk de stoelen hadden na mijn mening beter gekunt ze zijn niet echt goed verstelbaar.

PROBLEMEN

 • 249.000 km

Er zijn verder nog geen problemen geconstateerd, mocht deze komen dan werk ik dit bij.

update 16-01-2007.

Ik heb de auto nu zo’n 4 maanden, maar nu heeft de versnellingsbak het begeven. Het eind differentieel heeft het begeven en geen aandrijving meer. Het begon eigenlijk een maand geleden al toen kraakte de bak als ik met meer dan 2000rpm weg reed. Dat wordt dus weer maken! Heb al geïnformeerd wat een versnelling bak moet kosten op de sloop is dat 350euro(ex btw).

Update 15-01-2007

Er zijn intussen al weer 2 versnellingsbakken gemonteerd de eerst bak die eronder is gezet was niet goed omdat deze bij een 1.4 motor hoorde. Hij trok wel lekker snel op maar was wel veel herrie (veel toeren) op de snelweg. Nu is er dus het juiste type gemonteerd maar deze bak fluit in de 4e en 5e versnelling. De dealer zal nu weer met de sloop gaan overleggen want ik ga hier niet mee akkoord. Het is nou niet bepaald een goedkope versnellingsbak.

Ik hoop dat het ooit weer goed komt want ik wordt er niet vrolijk van....

Update 29-05-2008

Maar weer even een update, sinds de versnelling bak vervangen is heb ik niet meer grote mankementen gehad. Alleen de accu moest ik in de winter vervangen, maar dat vind ik onder normaal onderhoud passen. Wat er wel aan zit te komen is een aandrijfas en 2 nieuwe voorbanden, opzich zijn de banden nog geen APK afkeur maar de auto trilt in het stuur, uitbalanceren heeft niet geholpen ( 2X laten doen).
Verder ook geen gekke dingen, neemt geen olie alles blijft mooi op peil. Heb nog niet olie bijgevult. Das wel knap voor een motor met bijna 2.5 ton op de klok.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens