Peugeot 106 Accent 1.1i (1995)

autoreview

Peugeot 106 Accent 1.1i (1995)

Signalement

Uitvoering106 Accent 1.1i
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2014
KM-stand bij aanschaf179.000 km
KM-stand laatst184.000 km
Lezerswaardering: 84%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Peugeot 106 1.1 Accent 1995

 • 184.000 km

Hallo iedereen,

Op mijn 19e verjaardag vond ik het toch tijd worden om een eerste autootje aan te schaffen. Niet omdat dit nodig was, maar puur voor mijn lol. Ik had een klein budget en kwam al snel op een Peugeot 106. In principe was ik op zoek naar het model vanaf 1996 en niet het oude model (Iets vierkanter). Toch heb ik voor dit model gekozen omdat ik een mooi exemplaar hiervan tegenkwam bij een dealer in Amersfoort. Voor 900 euro stond deze te koop maar na flink afdingen heb ik de auto (met nieuwe APK) voor 625 euro meegenomen!

Voor slechts 12,95 ben ik elke maand verzekerd en 2 tientjes wegenbelasting in de maand kan er ook mee door.

Inmiddels ben ik 4 maanden en bijna 5000 km verder. Ik ben stomverbaasd en ontzettend tevreden over mijn 106'je. Er zijn totaal geen mankementen voorgekomen en de auto rijdt nog steeds als een zonnetje. Tegenvaller is het verbruik in de winter dat op ongeveer 1/14 zit in de winter. Ik rijd zowel stad als snelweg. Wel merk ik wanneer ik alleen maar snelweg rijd, dat het verbruik enorm daalt naar 1 op 22.

Voor de rest niet veel bijzonder. Ik heb zelf mijn voorlampen vervangen voor een totaal van 5 euro naar witte plasma lampen voor beter en mooier licht. Ook lekte er wat lucht uit mijn band bij de velg. Dit heb ik laten verhelpen bij de profile voor 2 tientjes.

Kortom voor 20,00 aan onderhoud gehad in de afgelopen 5000km bij een 20 jaar oude auto!

Qua rijstijl is de auto ook wel oké. Het is geen racemonster, maar 60PK is voldoende om met het verkeer mee te komen. In de bochten helt de auto wat over omdat deze uitvoering geen stabilisatorstang heeft, echter vind ik dit niet storend.

Zoek je een goedkope maar leuke auto? Ik raad je een 106 aan! Er zal ongetwijfel wat geluk bij komen kijken als je een auto aanschaft van deze leeftijd voor deze prijs. Ik heb de auto goed gecheckt bij aankoop (Banden, koppeling, olie, etc.).

Ik rijd door in deze auto zo lang als deze blijft leven!

3,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  3
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens