Peugeot 106 XN Ace 1.1i (1992)

autoreview

Peugeot 106

Signalement

Uitvoering106 XN Ace 1.1i
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf2005
KM-stand bij aanschaf103.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

De Peugeot 106 1.1i is echt een aanrader. In juni voor €1450,- gekocht. Voor het formaat auto is er heel redelijke beenruimte voor mijn 1.87 meter. Ook de ruimte achterin en de kofferbak vallen heel erg mee. De motor is voor een 1.1 lekker pittig, zelfs behoorlijk vlug. Bij vlug rijden is 1 op 14/15 gebruikelijk, bij zuinig rijden (snelweg) is 1 op 20 of beter haalbaar.

Het sturen in langzame bochten is behoorlijk zwaar voor een auto zonder stuurbekrachtiging, maar eenmaal op tempo is het gevoel met de weg bijzonder oké. De Peug is niet bang voor een snelgenomen bocht.

Erg leuk is ook de in het oog springende blauwe vloerbedekking. Minpunt is de afwezigheid van ventilatieroosters in het midden van het dashboard (boven de radio) in deze goedkopere uitvoering. Leuke designfeature is dan weer het rateltje achter het rechterventilatierooster, dat elke rit met een goedgemikte klap weg te krijgen is.

PROBLEMEN

De auto begint hoe langer hoe harder te ratelen, de uitlaat zit er dus aan te komen.

Er zit een web van kleine witte barstjes op de lak van het dak. Dit is typisch voor een 106, maar hij is dan ook niet echt voor het uiterlijk gekocht.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  3
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens