Peugeot 106 GTI 1.6-16V (2001)
| Uitvoering | 106 GTI 1.6-16V |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2001 |
| Jaar van aanschaf | 2001 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Jawel, ik ben de trotse eigenaar van een 106 GTI, één van de weinige denk ik. Ik heb hem gekocht puur voor het hoge fun-gehalte, dus om tijdens het weekend wat te gaan racen op verlaten wegen. (heb een firmawagen voor het dagelijkse leven). Na enig sleutelwerk aan de motor heb ik nu 167 PK op de vooorwielen, en dat geeft een enorme adrenaline-kick als je vanuit stilstand optrekt naar 9000 toeren(begrenzer doorgeknipt). Aangepast rubber is wel een absolute vereiste om dit in goede banen te leiden. Met 2 vingers in de neus scheur je de meeste auto’s er wel af, vooral in het bochtenwerk kent hij zijn gelijke niet, een achterwieltje lichten behoort tevens ook tot de mogelijkheden om daarna perfect terug in balans verder door te stomen tot de volgende bocht. Het hinderlijke ABS is het enige minpunt van de auto, het treedt veel te snel in werking, maar ja dat neem je er maar bij. Ik zou de 106 GTI aan iedereen aanraden, omdat hij qua prijs/prestaties zijn gelijke niet kent(buiten saxo vts). Dus kopen maar die handel, mocht je er 2de hands nog één vinden.
Nog geen. Nog niet veel kilometers gedaan.

Joep had nogal wat eisen voor zijn eerste auto: het werd deze Peugeot 106

Peugeot 106 1.6 Rallye (1996) - Liefhebber Gezocht