Peugeot 106 Accent 1.1 X (2000)
Uitvoering | 106 Accent 1.1 X |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Omdat mijn woon/werkafstand drastisch verlaagd is, ben ik op zoek gegaan naar een leuke auto, maar met lage vaste kosten. toevallig kwam deze 106 op mijn pad. het is een felblauwe accent met Airbag, CV met afstandsbediening, bumpers in kleur en meegespoten spiegelkapjes.
Het 1100CC TU-blok (wat ik qua constructie nog gedeeltelijk ken uit mijn vorige auto’s zoals 205 en Cit. ZX) heeft totaal geen moeite om de 785KG wegende stadsridder voort te bewegen. In de stad lekker snel, op lange snelwegritten vlot genoeg, en superzuinig! Gemiddeld haal ik 600-650 km op één tank (ongeveer 1:18). het uiterlijk van de auto is fris, sportief ogend (tot op zeker hoogte natuurlijk) en heeft een mooie kleur. De techniek is simpel, goedkoop in onderhoud en onderdelen zijn er volop te krijgen!! Ik kan wel zeggen dat deze auto in korte tijd mijn hart heeft gestolen!! Qua prestaties ben ik er heel erg over te spreken! vooral de tussensprint van 80-120 in 4 valt me helemaal niet tegen! mijn ZX deed hier langer over!
Kortom, een strakke auto, zeker in zijn klasse!!
*Update Oktober 2007*
In de tussentijd heb ik nieuwe stalen rallye velgen gemonteerd, is er tijdelijk een open luchtfilter geplaatst (en ondertussen weer verwijderd). Dit zorgde voor een geweldig mooi geluid, maar begon op langere termijn toch te irriteren.
Zeer binnenkort komt er in mijn auto een LPG-G3 installatie.. dat wordt helemaal lachen bij de pomp!
februari 2007
Ik ervaar tijdens warme & koude motor een onregelmatig stationair toerental. bij gas loslaten valt het toerental zó diep, dat hij soms weleens afslaat.
aangezien de auto zeer binnenkort ook een beurtje nodig heeft, hoop ik dat dit daarna weer opgelost is.
oktober 2007
Het stotteren is nog niet weg, maar afslaan doet ie niet meer. Euro 98 tanken scheelt al flink! Verder vind ik het jammer dat je de kleppen/injectie in het interieur zo duidelijk hoort tikken. Dit schijnt te horen bij iedere TU motor van PSA, maar irritant vind ik het wel.