Peugeot 106 Accent 1.1 (1997)
Uitvoering | 106 Accent 1.1 |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Eerste auto!
Na 3 jaar in de auto's van mijn ouders gereden te hebben, oude Volvo 245 en Fiat 500, werd het vorig jaar december tijd voor een eigen auto. Ik ging op zoek naar auto met laag gewicht maar toch redelijk comfort. Ik kwam zo uit bij de Peugeot 106. Veel informatie gezocht op internet, leek redelijk betrouwbaar, comfortabel en is makkelijk te onderhouden. Toch maar eens gaan kijken naar een mooie rode 106 uit 1997. 178.000 km gelopen met NAP. Gekocht bij een Bovag bedrijf. De auto beviel erg goed na de proefrit. Voor € 800 werd ik de nieuwe eigenaar. Een aantal dagen na de aankoop heb ik de auto na laten kijken door een bevriende automonteur. Bleek toch wat achterstallig onderhoud te zijn. 2 nieuwe voorbandjes, oliewissel, disitributie ( was voor het laatst in 2006 vervangen), en nieuwe rubbers in de ophanging. Al met al voor zo'n 400 Euro kosten. Nu bijna 5 maanden en 5.000km verder geen enkel minpunt wat ik kan bedenken. Werkelijk fantastisch karretje. Loopt gemakkelijk 1:16/1:17.