Peugeot 106 Accent 1.1 (1997)

Peugeot 106 Accent 1.1 (1997)

Uitvoering106 Accent 1.1
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2015

Super auto!

Goede middag lotgenoten,

Vandaag heb ik mijn Peugeot 106 opgehaald,
Afgelopen week het internet afgestruind opzoek naar een auto voor woon,werkverkeer.
En omdat ik hem hoofdzakelijk ga gebruiken om op mijn werk te komen mocht ie ook niet veel kosten.
Ik ben over het algemeen van mening dat wanneer je een auto van €650 koopt,je de ellende van een ander op je hals haalt..
Maar omdat ik specifiek voor een 106 ging had ik me flink verdiept in de reviews op deze site.
Ik kreeg het gevoel dat iedereen er best tevreden mee is,zelf met exemplaren met ruim 2ton ervaring.

Ik moet zeggen dat deze ook erg fijn rijd,stuurt meesterlijk voor zijn klasse en ziet er nog mooi fris uit.
Een bekend euvel van deze kleur is dat de blanke lak er vanaf bladert.
Daar heeft deze ook last van maar hij rijd er wel om.
De vorige eigenaar heeft er 16 jaar mee gereden.

Omdat ik er nu net mee onderweg ben kan ik nog weinig ervaringen delen maar een eerste indruk is er en die is goed.
Ik ben maar eens begonnen met het schoonmaken en stofzuigen van de auto.
Mijn familie heeft een autowasstraat dus alle middelen zijn voor handen.
Wat mij opvalt is hoe mooi hij van binnen is en het kofferruim is nog als nieuw.
Ik vind het een sport om deze jongtimer in orde te houden.
Ik meld me dan ook zeer binnenkort..

Onkosten op komst

Hallo allemaal!

De keuze om te kiezen voor een goedkope auto met ervaring lijkt niet de beste...
Is het goedkoop,duurkoop??
Misschien maar ik ben nog altijd zeer tevreden over mijn rode 106.
Mijn pa zou hebben gezegd,het is een lief autootje..
Inmiddels 4 maand verder rij ik nog elke dag naar werk op en neer.
Al een tijdje leg ik een lekbakje onder het motorblok om de olie op te vangen.
As zaterdag breng ik de auto naar de garage voor het vervangen van de koppakking en distributieriem.
Ik ben nogal gebonden aan mijn auto dus heb ik gewacht tot de meivakantie.
Een week lang verblijft ze bij de monteur.
De uitlaat is ook lek,die laat ik meteen maken.

Als dit achter de rug is kan ze er weer tegenaan en word de vertrouwen in deze auto zeer vergroot.
Ben ik gek om zoveel geld in haar te stoppen?
Ik vind het zeker waard, ik ben gewoon tevreden met deze mooie 106.
Na de operatie meld ik me weer,kiek wat t word..

Dank jullie voor het lezen van mijn review.