Opel Zafira 2.2 Executive (2006)

autoreview

Opel Zafira
Opel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel Zafira - interieurOpel Zafira - interieurOpel Zafira - interieurOpel Zafira - interieur

Signalement

UitvoeringZafira 2.2 Executive
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006
KM-stand laatst98.500 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de huisregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

eerste echte problemen

  • 98.500 km

Hoe herkenbaar was een vorig review over de Zafira. 't ging over de distributieketting. Ook ik was hiermee aan de beurt. Tijdens mijn wintersportvakantie in Oostenrijk ging de auto steeds slechter presteren. Inhouden, afslaan, motormanagement lampje aan (en later weer uit), kortom maar eens gebeld met de leasemij, of het niet verstandig was even een garage te bezoeken. De dag erop zou ik naar Garmisch Partenkirchen rijden om een Opeldealer te bezoeken. Helaas 'bedacht' mijn auto dat hij liever vervoerd wilde worden' want aanslaan deed hij die dag überhaupt niet meer. De garage aldaar constateerde een defecte "luftmengenmesser". Maar de vervanging hiervan de dag erna bleek niet de (gehele) oplossing. Het lukte ivm de nieuwjaarsdagen niet meer de auto te repareren en hij moest dus op transport naar huis. Met een vervangende auto (een BMW X1) mijn caravan weer naar NL gebracht. Mijn eigen dealer heeft er een week over gedaan om de motor te repareren. Naast de brandstofpomp was ook de distributieketting (een 2.2 motor heeft dus blijkbaar een ketting ipv een riem) vervangen. Men vervangt deze niet preventief, maar wacht op problemen. Ik ben blij dat ik de rekening niet zelf hoefde te betalen, want gezien de bedragen die ik las op de reparatiebon lagen deze totaal rond de 1400 euro. En dat voor een auto met nog net geen ton op de teller vind ik dat best veel geld. Hij doet het nu weer prima.
Nog even wat andere gebruikservaringen: Het is nog immer een plezierige auto. De caravan (max 1500 kg) trekt hij al jaren prima. Goede trekkracht en prima wegligging. Met de 100km/uur Tempo sticker kan ik hier in Duitsland prima mee uit de voeten. Veelal in z'n 5 en alleen op vlak terrein met niet teveel tegenwind in z'n 6. Ook de hellingen gaan prima tot z'n 11 a 12%. Ben blij met de grote kofferbak, ik blijf me verbazen wat daar elke keer weer allemaal in gaat. De 2 opklapbare stoeltjes voldoen prima voor kinderen tot ca. 1,6 meter. Daarboven slechts alleen voor korte ritjes.
Binnenkort mag ik een nieuwe uitzoeken. 't Wordt geen Opel meer, doodeenvoudig omdat de 2.2 motor een D-label heeft en dat kan nu niet meer binnen mijn leaseregeling. Voor dieselen rijd ik te weinig (23000 km/jaar). Ik kijk nu naar de nieuwe Touran 1.4 Tsi, Peugeot 5008 1.6 en de Skoda Superb Combi 1.8 Tsi. De laatste is natuurlijk een laag model, maar ik vind de prijs/ kwaliteit verhouding gewoonweg erg interessant.

7,0
  • Betrouwbaarheid
  • Prestaties
  • Comfort
  • Kosten
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.