Opel Zafira 1.9 CDTi 120pk Cosmo (2006)

Opel Zafira
Opel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel Zafira - interieurOpel Zafira - interieurOpel Zafira - interieurOpel Zafira - interieur

UitvoeringZafira 1.9 CDTi 120pk Cosmo
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Jammer

Nog een paar maanden en dan is het weer einde voor de Zafira. Na de Mondeo op zoek naar een lekker ruime wagen die ook gunstig was qua lease. Uiteindelijk op de Zafira uitgekomen de Executive versie dus heel compleet, ik heb er alleen een trekhaak bijgenomen Navigatie was al standaard DVD / Kleur.

Tot op heden geen enkele keer buiten de noodzakelijke beurtjes bij de garage geweest.

Minpuntjes.

Elektrische bediening ramen achter hapert (omhoog als ze omlaag moeten enzo). Is vaak na 2 keer weer normaal, ik heb er nooit een issue van gemaakt...

Cruisecontrol werkt niet altijd, even afremmen en schakelen en hij doet het weer.

Pluspunten;

Heel compleet
Heel ruim
Heel betrouwbaar (tot nog toe)
Lekkere zit
Genoeg vermogen voor het gewicht
Zuinig (1 op 16 voor zo'n doos is niet slecht)
Goed zicht

Er valt op iedere auto soms wel wat aan te merken maar nu ik hem moet gaan inleveren merk ik dat het lastig wordt om een vergelijkbaar uitrustingsnivea, formaat auto te leasen voor hetzelfde geld als waar deze destijds voor ingezet is.

Kortom uitstekende auto, zeker als je een tweedehands zoekt is de Zafira denk ik een prima keuze. Ik heb het gevoel dat de auto er zo nog 150000 bij kan doen zonder dat hij gedateerd, versleten is.

Onderhoudsbeurt is om de 30000 is ook wel erg prettig, ik hou niet zo van de garage (geen tijd voor). Ik heb in de 4 x dat hij een beurt heeft gehad geen enkele keer iets verrassends te horen gekregen. Verse olie en andere toeters en bellen meer niet..