Opel Zafira 1.8 Temptation (2007)
| Uitvoering | Zafira 1.8 Temptation |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2007 |
| Jaar van aanschaf | 2007 |
| KM-stand bij aanschaf | 7 km |
| KM-stand laatst | 83.000 km |
Het betreft een Opel Zafira 1.8 LPG Business (lease dus) met de volgende opties:
-Trekhaak
-Veiligheidsnet voor bagageruimte
-Neerklapbare bijrijdersstoel met klaptafeltjes
-Getinte achterruiten
-Mistlampen voor
-Seat Comfort pakket 1
-Bi-xenon koplampen
-Winterbanden
Sinds 31 maart 2007 in mijn bezit.
Wat bevalt mij wel:
-7 zitplaatsen, lekker makkelijk als je met je gezin en (schoon-)ouders een dag je weg wilt.
-Verschuifbare achterbank (2e zitrij). Zo kunnen de kind lekker aangeschoven worden tot aan de klaptafeltjes.
-Xenon, lampen draaien mee vanaf 15km/h.
-Follow me home verlichting.
-Veel ruimte bij de 5 persoons configuratie, zeker wanneer je kids hebt en de bank ietsje verder naar voren kan.
-Hoge zit, veel steun voor je boven benen.
-Sportief geveerd.
-Met 140pk komt ie lekker mee. Andere optie was een 1.6 Executive (100pk), maar wilde nu wel eens meer vermogen met als consequentie minder opties.
Wat vind ik jammer:
-Geen gekoeld dashboardkastje (vanaf automatische A/C pas).
-Achterbank moet helemaal naar voren wil je de 2e rij op kunnen klappen.
-Geen zonnebril houder op plaats van handgreep bestuurder.
-Muteknop van radio ontbreekt zowel op stuur als op radio. Opties zijn of radio uitzetten of volume lager met als gevolg dat cd-speler door gaat.
-Trage volumeregeling op het stuur.
-Bij CNG Zafira zit de aardgasaansluiting achter het brandstofklepje. Bij de reguliere LPG Zafira maakt men een uitsparing in het plaatwerk (ipv in de bumper), roestgevoelig? Minder mooi in ieder geval.
-Korte hobbels en klinkerwegen gaan niet onopgemerkt voorbij.
-Opbergvakje onder de bijrijdersstoel is niet echt spannend. Instructie boekje en onderhoudsboekje kun je er in opbergen, dan houd het op.
Volle LPG tank heeft een actieradius van zo’n 460km (46l effectieve vulling).
Type aanduiding en Opel embleem zijn inmiddels niet meer aanwezig op de auto. Is nu helemaal kaal met kentekenplaten met opgelegde letters en ’blinde’ bevestigingshouders. Geen dealerreclame dus helemaal kaal verder. Reguliere (geel) stadslicht vervangen door blauwe (wit) lampjes.
Auto is afgeleverd met 205/55 16’ ContiPremiumContact banden.
*Update periode april & mei 2007 (6800km)*
-Olieverbruik 0.5l per 5000km
-Auto op een klein stukje vrije autobahn geklokt (navigatie) op 194km/h, 210 op de teller. Op LPG. Fabrieksopgave is 197km/h, dat moet wel lukken.
*Update mei 2007 (8800km)*
-Olieverbruik 1,0l per 8200km
-Aan de benzinedop zit geen koordje, je kunt em dus niet laten hangen. Is mij nu al 2x voorgekomen dat ik de dop open draai en dit vergeet, dop op de grond en onder de auto natuurlijk. Zit ook geen haakje aan waar je de dop aan op kunt hangen. Moet dus altijd op het dak. Makkelijk te vergeten.
-Auto op navi geklokt op 203km/h op benzine, rond 220km/h op de teller. Nerveuze weggedrag zoals beschreven bij problemen is niet van toepassing wanneer ik er alleen in zit.
-Weinig grip/tractieproblemen bij korte snelle bochten bij volgas. Voorwiel binnenbocht spint als een idioot (of ben ik dat zelf?). Het befaamde Q2 systeem van Alfa zou hier uitkomst bieden.
-Gem. verbruik 9,4l per 100km volgens boardcomputer (niet gereset sinds de auto in bezit is)
*update juni 2007 (12.400km)*
-begin juli eindelijk een carkit, gekozen voor de bluetooth Parrot CK3200.
*update juli 2007 (21.000km)*
-Carkit zit er in en bevalt goed
-Linker rem/achterlicht (21w/7w) defect na 250km. Netjes vervangen bij de dealer.
*update periode april
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Opel Zafira 1.6 CNG Cosmo (2007)

Opel Zafira OPC (2007)

Test: Honda FR-V - Opel Zafira - Citroën C4 Picasso - Renault Scénic - Toyota Corolla Verso

Opel Zafira 1.9 CDTi 120pk Cosmo (2006)