Opel Meriva 1.7 CDTI Enjoy (2004)
Uitvoering | Meriva 1.7 CDTI Enjoy |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Omdat ik geen keuze heb in mijn auto van de zaak kreeg ik tot voor kort standaard een Opel Astra. Omdat ik graag een auto wilde die geschikter is voor een gezin, werd het een Meriva vlak nadat deze op de markt kwam. Een verademing in vergelijking met de trage Astra die niet uitblinkte in binnenruimte en prestaties.
De Meriva is niet echt een mooie auto maar erg praktisch en een ideale gezinsauto, mede vanwege de flexibele achterbank en prettige hoge instap en hoge achterbank waardoor je kinderen kan vastzetten zonder je rug te laten behandelen door een fysiotherapeut. De motor is fantastisch maar erg slecht voor je portemonnee. De 100 PK common-rail presteert zeer goed en vlot. De auto trekt met gemak door naar de 160 en heeft een top op de teller van 190. Onverwachte kanten van een gezins-auto. Nadeel vindt ik de wat karige N-Joy uitvoering (airco als optie aangeschaft) zeker in vergelijking met de Astra N-Joy die ik had. Absoluut grootste teleurstlling was de slechte voorlichting van Opel die aangaven dat er geen cruisecontrol mogelijk is in de 1.7 CDTI. Dat houdt mijn dealer nog steeds vol alhoewel de folders allen aangeven dat slechts de 1.7 DTI (niet common-rail) niet geleverd kan worden met cruise control. Bij 80.000 km per jaar had ik graag een cruise control gehad.
1 lampje rechtsvoor vervangen. Voorwiel ophanging lijkt wat trillerig op slecht wegdek, maar dat kan een eigenschap van de auto zijn.