Opel Meriva 1.6-16V Enjoy (2003)

autoreview

Opel Meriva 1.6-16V Enjoy (2003)
Opel Meriva 1.6-16V Enjoy (2003)Opel Meriva 1.6-16V Enjoy (2003)Opel Meriva 1.6-16V Enjoy (2003)Opel Meriva 1.6-16V Enjoy (2003)Opel Meriva 1.6-16V Enjoy (2003)Opel Meriva 1.6-16V Enjoy (2003)Opel Meriva 1.6-16V Enjoy (2003)Opel Meriva 1.6-16V Enjoy (2003)Opel Meriva 1.6-16V Enjoy (2003)Opel Meriva 1.6-16V Enjoy (2003)

Signalement

UitvoeringMeriva 1.6-16V Enjoy
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2005
KM-stand bij aanschaf120.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Op dit moment hebben we een 2003 Opel Meriva 1.6 16V, prima auto maar toch net niet wat we zoeken.
De minpunten van de Opel zijn:

- Erg traag
- maakt benzine verbruik niet waar ( 1 op 10 tov 1 op 13)
- veel lawaai in de auto (banden en wind)
- ondanks dat het een "ruimte" auto is, toch redelijk beperkte kofferbak (hoog ipv oppervlakte)

Vooral de prestaties en het hoge benzine verbruik zijn voor mij de knelpunten. Ik vind het niet erg om een auto te rijden die wel een slok lust, maar dan moeten daar wel fatsoenlijke prestaties tegenover staan. Ik heb het idee dat de 100pk motor in de Meriva gewoon niet voldoende is om het geheel rap van de plek af te krijgen. De auto is redelijk zwaar ivm de zware achterbank constructie (welke in tig verschillende configuraties kan worden opgesteld) en de hoogte helpt waarschijnlijk ook niet in de wind weerstand etc. De versnellingsbak is ook erg ongunstig afgestemd, om toch nog onder de 15 sec naar de 100 te gaan hebben ze er voor gekozen om de verhoudingen heel erg kort te houden waardoor je op de snelweg al erg snel buiten adem bent en een berg met toeren moet maken wanneer je 120 kmph rijdt. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor het lawaai in de auto bij hogere snelheden. De kofferbak valt ook wat tegen, met de achterbank plat past er een hele berg in, maar in de normale configuratie is het qua opervlakte toch erg beperkt en moet je al snel de hoogte in ipv breed of diep.

3,0
  • Betrouwbaarheid
    4
  • Prestaties
    2
  • Comfort
    3
  • Kosten
    3
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (5)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens