Opel Meriva 1.6-16V Enjoy (2003)

Opel Meriva
Opel MerivaOpel MerivaOpel MerivaOpel MerivaOpel MerivaOpel MerivaOpel MerivaOpel Meriva - interieurOpel Meriva - interieurOpel Meriva - interieur

UitvoeringMeriva 1.6-16V Enjoy
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2005

Op dit moment hebben we een 2003 Opel Meriva 1.6 16V, prima auto maar toch net niet wat we zoeken.
De minpunten van de Opel zijn:

- Erg traag
- maakt benzine verbruik niet waar ( 1 op 10 tov 1 op 13)
- veel lawaai in de auto (banden en wind)
- ondanks dat het een "ruimte" auto is, toch redelijk beperkte kofferbak (hoog ipv oppervlakte)

Vooral de prestaties en het hoge benzine verbruik zijn voor mij de knelpunten. Ik vind het niet erg om een auto te rijden die wel een slok lust, maar dan moeten daar wel fatsoenlijke prestaties tegenover staan. Ik heb het idee dat de 100pk motor in de Meriva gewoon niet voldoende is om het geheel rap van de plek af te krijgen. De auto is redelijk zwaar ivm de zware achterbank constructie (welke in tig verschillende configuraties kan worden opgesteld) en de hoogte helpt waarschijnlijk ook niet in de wind weerstand etc. De versnellingsbak is ook erg ongunstig afgestemd, om toch nog onder de 15 sec naar de 100 te gaan hebben ze er voor gekozen om de verhoudingen heel erg kort te houden waardoor je op de snelweg al erg snel buiten adem bent en een berg met toeren moet maken wanneer je 120 kmph rijdt. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor het lawaai in de auto bij hogere snelheden. De kofferbak valt ook wat tegen, met de achterbank plat past er een hele berg in, maar in de normale configuratie is het qua opervlakte toch erg beperkt en moet je al snel de hoogte in ipv breed of diep.

6,0