Opel Kadett 2.0 GSi 16V (1990)

Opel Kadett GSI

UitvoeringKadett 2.0 GSi 16V
Bouwjaar1990
Jaar van aanschaf2003

In 2003 gekocht voor 750 euro. De auto had wat last van achterstallig onderhoud (roest natuurlijk).Ik heb dit zelf gerepareerd.
Ik gebruik de auto dagelijks voor het woon/werk verkeer (ca 80 km) en heb sinds die tijd alleen een radiateur, banden, schijven voor + blokken en de middendemper vervangen.
Een jaar na aanschaf gechiptuned. De auto had al geen kat meer en sinds die tijd is het verbruik licht gedaald. Bij normaal gebruik ca 1:13.5.
Het allerleukste is toch het vermogen en de daarbijbehorende snelheid. Heb inmiddels het complete interieur, sunroof, isolatie e.d. uit de auto gesloopt omwille van gewichtsbesparing. Ledig gewicht nu 850 kilo.
Omdat de auto is verlaagd en spijkerhard is afgeveerd, is het comfort nagenoeg nul. Maar daar kies je dan ook voor en weegt absoluut niet op tegen kick die het rijden van zo’n auto oplevert. Voor je het weet ben je je rijbewijs kwijt.
Omdat ik al bijna 20 jaar Kadett rijd en de auto eigenlijk niet ’past’ bij mijn leeftijd, heb ik diverse malen geprobeerd een andere luxe auto te gaan rijden. Gelukkig had ik daarbij m’n Kadett nog niet verkocht, want ik kan er geen afstand van doen!
Heb nu besloten om de auto te blijven rijden.

Behalve de bovengenoemde onderdelen die al zijn vervangen, zal dit jaar in elk geval de homokineten, veerpootlagers en de achterremmen moeten worden vervangen. Ik kan/doe dit gelukkig allemaal zelf en kom alleen voor de jaarlijkse APK in de garage, waar ie elk jaar zonder problemen doorheen komt.
Motorisch een zeer betrouwbare wagen. Nagenoeg geen olieverbruik (ondanks de kilometrage, rijstijl) en de auto heeft mij nog nooit laten staan. Wel moet je motor goed warmrijden voor het echte werk en de distributieriem op tijd vervangen.