Opel Kadett 1.3 S GLS (1986)

autoreview

Opel Kadett 1.3 S GLS (1985)
Opel Kadett 1.3 S GLS (1985)Opel Kadett 1.3 S GLS (1985)Opel Kadett 1.3 S GLS (1985)Opel Kadett 1.3 S GLS (1985)Opel Kadett 1.3 S GLS (1985)Opel Kadett 1.3 S GLS (1985)Opel Kadett 1.3 S GLS (1985)

Signalement

UitvoeringKadett 1.3 S GLS
Versnellingen4, Handgeschakeld
Bouwjaar1985
Jaar van aanschaf2017
KM-stand bij aanschaf55.239 km
KM-stand laatst55.239 km
Lezerswaardering: 70%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Kadett LS 1,3 S uit 1985 (op kenteken 1986)

 • 55.239 km

Nadat ik noodgedwongen helaas afscheid moest nemen van mijn vorige Kadett E uit 1988,ben ik een paar jaar Kadettloos geweest.Door samenloop van omstandigheden kwam ik er gewoon niet aan toe,om er een oldtimer er bij te nemen.Ik ben zeer tevreden over mijn Vectra B2 SPORT uit 1999,en vertroetel hem goddeloos.
maar uiteindelijk scheen er een zonnestraal richting een 5 deurs Kadett uit 1986>
Die moest en zou vriendjes worden met onze Zafira en Vectra.
De Kadett opgehaald en wat een plaatje voor zijn 31 jaar.
hij heeft in zijn leven 1 eigenaar gehad die hem 25 jaar een klein beetje gebruikt heeft.Nadat de man op leeftijd geen auto meer mocht rijden heeft hij hem moeten afstaan bij een lokale Friese Opeldealer.Deze heeft de Kadett in een loods gezet en heeft daar ruim 6 jaar gestaan.Niets gedaan,gewoon oud gaan worden.
Een autobedrijf in Wijnjewoude heeft de auto opgekocht,en helemaal rijklaar gemaakt.Door de stilstand van al die jaren moeste er wat dingen vervangen worden.
Op MP stond hij te koop en dat was voor mij het zonnestraaltje!!!
Hij mocht mee met me.
Mooie nette Kadett die voor zijn 31 jaar er gaaf uitziet.Hij heeft de nodige conserveringsmiddelen gekregen en daarom heeft hij ongelast de 31 jaar bereikt.
,mooie vale rode unikleur met een bruin/beige interieur.Prachtig gewoon.Hier houd ik van.
geen rechteruitenspiegel,geen klokje,geen sigartte aansteker en een leuke GM mono auto radio.
Hier kan en moet je verliefd op worden.De 1.3 S motor liep niet echt netjes,en dat kwam ook door de 6 jaren in eenzaamheid in die loods.Nu snort het 1300 motortje er lekker op los om met 4 versnellingen toch leuk mee te komen met het verkeer.
Ik ben helemaal straal verliefd op de Kadett.
Ik wil hem laten taxeren,en ga hem ook verwennen door hem in een garage neer te zetten,zodat ie geen last heeft van weersinvloeden.Nou,dan hou je echt van hem.

augustus 2019:
De Kadett heeft nu zijn eigen woning gekregen.Garagebox gekocht (ivm verhuizing naar huis zonder garage).
We zijn nu een kleine 2000 kilometer en een aantal oldtimershows verder.Nog steeds gruwelijk verliefd op de auto.
Dit jaar bestond de Kadett E 35 jaar en voor dit feit heeft de Kadett in de maand mei bij de Opeldealer in Hoorn gestaan.Gewoon om te showen en te pronken.Uitstekend plek gekregen zodat mensen hem duidelijk konden zien.Superleuek actie.
Ook is hij inmiddels getaxeerd voor een vervangingswaarde van 4500 euro.Over 2 jaar weer de taxatie en dan zou hij zomaar meer waard kunnen zijn.
Volgend jaar weer een keuring.Ik verwacht geen probleem.
Puntje van aandacht is de brandstof van aankomende oktober 2019.Er komt dan 10% bio-ethanol in de euro 95.
Wordt overstappen op de V-power.Daar zit geen ethanol in.Is wel wat duurder,maargoed,verder kost de Kadett niet zoveel.
Kortom,nog steeds helemaal gek van de Kadett.In september naar de Oldtimerdag in Alphen a/d Rijn.

Augustus 2020
De keuring stond voor de deur.Op een achterwiellager na weer helemaal goedgekeurd.Complimenten van de keurmeester van het garagebedrijf in Hem (Noord-Holland).Ondertussen staat de tellerstand op 58.717.
Bij het ophalen zag ik een zak in m'n binnenspiegel!
Helaas besloot het stof van het hemeltje 35 jaar zich te gaan scheiden van het hemelschaal.
Dat wordt dus opnieuw bekleden. Gezien het weer niet echt mee zit moet ik even wachten om het te verwijderen. Een bedrijf in Zwaag is bereid om voor mij het hemeltje opnieuw te bekleden.
Verder door het Corona is er niet veel mee gereden.Gelukkig staat ie droog in de garage.
Verder heb ik het lampje van de verlichtingsschakelaar vervangen,dus die werkt ook weer.
Nog steeds super trots op hem.
Afgelopen maart weer gestart na ruim 4½ maand.Was even door starten,maar hij pakte de draad weer goed op.Gewoon klasse van de 1.3S.

Mei 2021
Begin april werd ik onverwachts uitgenodigd door Autoweek of ik mee wilde doen aan Autoweek Classics.
Kwam ontzettend koud op mijn dak,maar gelijk een warm gevoel.Gewoon omdat m'n rode vriend in een blad komt te staan die vrijwel iedereen kent!!
Op 4 mei j.l was het zover!
Op naar Luchtmachtbasis Soesterberg waar Jeroen en Michiel ons verwachtte voor een leuke samenzijn met een Ford Escort en een Renault 11.
Dit trio zorgt straks voor een leuk stukje leesvoer in AW Classics.
Samen met de fotograaf Fons Klappe hebben we geprobeerd om er een leuk stukje van te maken.
Helaas was het weer best wel slecht.Hoop wind en regenbuien.Maar dat maakte ons niets uit.Zelfs met dit soort weersomstandigheden kun je leuke foto's maken.
Het was voor het eerst in 4 jaar zolang ik de Kadett in bezit heb,dati ie regenwater voelde!
Evengoed een supergezellige dag gehad en met allemaal blij gezichten. Met elkaar de verhalen uitgewisseld over het reilen en zeilen van de auto die je in bezit heb.
Nu afwachten hoe het uitgewerkt is.
Verder vond de Kadett de regen niet ens erg,want hij reed de totale 135 kilometer heerlijk.
Een paar dagen voor vertrek bleek mijn rechtervoorrem vast te staan.Dit is heel snel in orde gemaakt door mijn 'eigen'persoonlijke garage Zuiderkogge uit Hem (NH)
Al met al een geweldige dag gehad.Jeroen heeft een stukje gereden in de Kadett en aangezien we van de zelfde leeftijd zijn,kon de grijns die we hadden niet van onze gezichten af te kunnen gaan.
Hartelijk dan,Jeroen,Michiel en Fons voor de geweldige dag die we hebben gehad!!!!!!!

0,0
 • Betrouwbaarheid
  0
 • Prestaties
  0
 • Comfort
  0
 • Kosten
  0
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (24)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens