Opel Corsa 1.7 D Strada (1998)
Uitvoering | Corsa 1.7 D Strada |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Veel lawaai en weinig tempo. Maar dat mag de pret niet drukken! Het is een eenvoudige auto zonder toeters en bellen, waar weinig stuk aan kan gaan. Soms hebben we het gevoel met een klein vrachtautootje op pad te zijn.
In de afgelopen jaren heeft deze auto zijn sporen ruimschoots verdiend in ons gezinnetje. Hij wordt dagelijks ingezet voor woon werkverkeer, waarbij we gemiddeld zo’n 1 op 17 tot 1 op 18 scoren. Als je je best doet is 1 op 20 haalbaar.
Als we de stad ingaan met de auto nemen we ook graag de Corsa: geen problemen in smalle parkeervakken of nauwe straatjes, en we passen er met z’n viertjes prima in.
Geen rare problemen, heeft normaal zijn beurten gehad. Bij 96.500 km de dynamo vervangen, bij 150.000km de carterpan vervangen (roest), bij 155.000km een gloeibougie vervangen. Uit zuinigheid maar één vervangen, maar een volgende zit er nu weer aan te komen (170.000km).