Opel Corsa 1.6 GSi 16V (1993)
Uitvoering | Corsa 1.6 GSi 16V |
Bouwjaar | 1993 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
De reden waarom ik een Corsa B Gsi wilden zijn: Goede prestaties
Mooi uiterlijk
Relatief lage onderhoudskosten.
De auto was compleet standaard bij aanschaf. Ook de (lelijke) standaard velgen zaten er nog onder. Deze zijn na 2 maanden vervangen door Tigra wielen, 15’’.
Later is er een K&N luchtfilter opgekomen. Dit geeft een fantastisch geronk. En is een ’’must do’’ als je deze een soortgelijke auto bezit. Dit komt ook door het kunststof inlaatspruitstuk.
De auto heeft de volgende opties: Electrische ramen
Electrische spiegels, verwarmt
Stuurbekrachtiging
CV op afstand
Helaas geen airco...
Al met al een zeer lekkere auto en met een hoog fungehalte. Rijden blijft toch gewoon een feestje ! De auto ronkt echt ziekelijk, Subaru Impreza is er niets bij !
Het stationair toerental is een echte kwaal bij deze motor. Zo ook kreeg mijn auto hier last van uiteindelijk. De stappenmotor die het stationairtoerental regelt heb ik vervangen. Dit is geen makkelijke klus. Dit omdat de ruimte zeer beperkt is. Ook de mini torx boutjes waarmee deze vast zit zorgen voor ellende. Toen ze er eindelijk uitwaren zijn deze door inbus boutjes vervangen. Deze zijn veel makkelijker om een hoek aan te draaien. Helaas gaf dit alles niet gewenste resultaat.
Waarschijnlijk is het dus de EGR klep die vervangen moet worden. Dit is alleen nog veel lastiger. Lekker zo laten dus..
Let bij aanschaf ook op de stoelen. Dit is een zwak punt. De metalen onderkant scheurt met de jaren, dit is ook een afkeur bij de APK. Je hoort zo ook kraken en piepen als je instapt.
Natuurlijk vormt roest ook een probleem bij deze auto’s. Is al een stuk minder dan bij de corsa A, maar toch nog aanwezig. Vaak zie je dat bij de B-stijl de lak is gebarsten, dit komt door de deur hard dicht gooien. Bij de zijramen aan de onderkant zit ook vaak roest. En bij op de achterklep, rond de ruitenwisser. Houd ook de gehele bodemplaat in de ’’gaten’’.
Het leren stuur kan ook soms versleten zijn, of gaat pukkelen. Na lang zoeken vond ik eindelijk op marktplaats een hele nette !