Opel Corsa 1.2 S LS (1986)
Uitvoering | Corsa 1.2 S LS |
Bouwjaar | 1986 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
De Corsa TR 1.2 S, compleet met kofferbak en al is mijn eerste auto. Ik kocht hem via een vriend in de tijd dat het eigenlijk nog net niet nodig was (maar wel makkelijk) om een auto te hebben. Het lage aantal kilometers en de dito prijs haalden me over om de auto te kopen. Hoewel er rood op het kentekenbewijs staat is de auto eerder roestbruin, zitten de velgen dik onder het roest en zit het voorscherm in elkaar gedeukt. Na een reparatie door eigen hand ziet de auto er weer acceptabel uit. En acceptabel is misschien precies het goede woord.
De auto is oerdegelijk, trekt makkelijk op, schakelt en remt goed. De wegligging is als een natte dweil. En mede daarom, is hardrijden (160km/h met gemak)met de Corsa geen pretje. Het is ontzettend grappig hoe je met de 750 kg wegende auto net eerder weg bent bij het stoplicht dan die dikke BMW die naast je staat. Een prima auto om mee te beginnen, waar ik me af en toe suf lach als de man in de bekende fiat panda reclame: Ruimte genoeg, weinig wegenbelasting, goedkope verzekering, weinig onderhoud en een acceptabel verbruik (1:12).
Starten bij kou of nat weer is een ramp met de Corsa. Vooral bij kou is het spelen met de choke tussen het rijden en stilstaan. Een gat in de uitlaat zorgde voor een spannend ritje terug van het strand naar huis, waar ik niet harder dan 80 kon rijden omdat het lawaai anders niet te harden was. Echt comfortabel is de Corsa niet: het stuur staat uit het midden van de bestuurdersstoel, waardoor je altijd iets naar rechts leunt tijdens het rijden. Op een weigerende klingelateur en fan na heb ik verder geen rare problemen met de auto gehad. Via via kocht ik een vraagbaak van de opel Corsa van een vrouw die haar Corsa had gereden tot hij letterlijk uit elkaar viel. Ik denk dat deze Corsa ook zo zal eindigen!