Opel Corsa 1.2-16V Easytronic Comfort (2002)
Uitvoering | Corsa 1.2-16V Easytronic Comfort |
Versnellingen | 5, Semi Automaat |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Toppertje
Nadat ik mijn vorige auto total-loss heb gereden, heb ik deze Corsa van mijn schoonmoeder overgenomen. Het is een donker (zee)groene Corsa C 1.2 Comfort met de easytronic automaat.
Direct na aanschaf heb ik een fraai en wat breder setje 15" lichtmetaal met Vikingbanden eronder laten zetten en er verchroomde buitenspiegels op gemonteerd, daardoor is het karretje er qua uiterlijk en wegligging fors op vooruit gegaan.
Voor de sportievere sound heb ik er tevens een dubbele sportuitlaat van Remus laten monteren.
Motorisch kan je met deze auto prima meekomen met de rest. Zeker als je wat hoger in de toeren rijdt kom je prima vooruit. Helaas moet je daar wel een hoogklinkend motorgeluid bijhoren.
De easytronic doet zn werk uitstekend. Hij pakt bijna altijd het verzet wat je voor ogen hebt, al neemt hij wel de tijd om te schakelen. De sportievere chauffeur zal het met een handbak sneller kunnen, maar nou heb ik zelf eerder een Corsa met een handbak gehad en ik kan zeggen dat die heel elastiekerig schakelt, dus geef mij deze maar. Je kan zonodig ook de regie in eigen hand nemen, maar dan blijft hij even comfortabel schakelen.
Dan de stoelen, die zitten niet echt lekker, onderin je rug kom je steun te kort en de zijdelingse steun is ook niet echt perfect. Verder zijn de zetels vrij hard. Verder is de interieurruimte heel aardig, er zijn auto's in een klasse hoger waar je vooral qua beenruimte achterin minder hebt. Helaas ontbeert mijn Corsa airconditioning en cruise control. Dat is erg jammer.
Verder is het een eerlijke no-nonsense auto voor de niet al te lange afstand, ik zou er niet graag mee naar Spanje willen rijden. Voor woon-werkverkeer is hij ideaal.
Een paar problemen hebben zich tot nu toe voorgedaan:
De koplamp rechts viel herhaaldelijk uit doordat hij te warm werd en de lamp daardoor kortsloot. Na een paar keer heb ik er maar helemaal nieuwe koplampen in laten zetten.
De ruitensproeier doet het niet omdat het reservoir volgens mij lek is. Als ik hem 's avonds bijvul doet hij het, maar 's morgens komt er dan al niks meer uit. Dat met binnenkort even gemaakt worden.
Ik ben mn tankdop kwijt, maar dat ligt geheel aan mezelf. Helaas bij de pomp achtergelaten...