Opel Astra Stationwagon 1.6i CDX (1999)

Uitvoering | Astra Stationwagon 1.6i CDX |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Opel astra G 1.6 station
Na 8 jaar van trouwe dienst gaat de Opel Astra weg. We hebben in die 8 jaar veel plezier van de auto mogen beleven. Maar ook zo nu en dan wat ergernis. De ergernis is met name op vakantie. De heuvels van Frankrijk lang en hoog. eenmaal volgeladen met twee kinderen en twee volwassenen is de vrachtwagenbaan je vriend geworden. Met de 75 pk kom je gewoon tekort.
Over het algemeen ben ik zeer te spreken over de betrouwbaarheid, hij heeft mij dan ook nog nooit in de steek gelaten. Buiten het normale onderhoud ( grote en kleine beurt ) heb ik drie keer wat grotere kosten moeten maken.
Koppaking
Airco
Distributieriem
De auto gaat weg omdat ik zelf net wat meer ruimte achterin wil en meer luxe. Zelfs met de huidige km stand ben ik er van overtuigd dat die zeker nog een ton mee kan. ( mits je onderhoud blijf plegen )
Min punten: te weinig pk, ruimte achter de bestuurder
Plus punten: zeer onderhoudsvriendelijke motor, kofferbak, wegligging, het zeer soepele schakelen.