Opel Astra Stationwagon 1.6i-16V Pearl (2000)

Opel Astra Stationwagon
Opel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra - interieurOpel Astra - interieur

UitvoeringAstra Stationwagon 1.6i-16V Pearl
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2004

Perfecte gezinsauto. 5 deurs, ruime laadruimte, achterbank in ongelijke delen weg te klappen. Verder een net, donker interieur met de knoppen op de juiste plaats. Goed afleesbaar display. 2 DIN ruimtes voor bijvoorbeeld TFT klapscherm. De motor maakt vergeleken met mijn vorige auto meer lawaai, vooral bij hogere snelheid en doortrekken. Prima wegligging, wel wat stugge vering en stijve stabilisator stangen, dat merk je goed in de bochten. Redelijk lekkere stoelen, in hoogte te verstellen, Leren stuur ook in diepte en hoogte te verstellen. Interieur wel last van kraakjes en piepjes. Op de snelweg lekker zuinig 1:15/16. Verbruikt zeer weinig olie. De motorprestaties vallen me niet tegen 100pk, je kunt goed meekomen in het verkeer. De beenruimte achterin vind ik iets tegenvallen.
Er zit een goede airco in die je auto snel naar een lekkere temperatuur brengt. Weetje: als het raam nog open is, kun je deze sluiten met de sleutel in de deur naar links of rechts te draaien. De INSP melding haal je weg door de dagteller in te drukken en daarna de contactsleutel om te draaien. Al met al een fijne, ruime (gezinsauto) met goede prestaties en een goede wegligging.
En veel laadruimte!

Nog geen grote problemen gehad na de koop. Bij de proefrit kwam ik er achter dat de airco het niet deed, dit is prima opgelost, er moest iets aan de pomp gedaan worden.

En het info display deed het niet, maar daar is een nieuwe in gezet.

Wel heb ik last van condens in de koplamp, maar dit schijnt een opel kwaaltje te zijn, vaak zit een afvoerpijpje verstopt (bij mij niet) Ik heb de rubbers gekit met speciale (zwarte) kit waarmee ze ook ruiten kitten.

Piepjes en rammeltjes zijn er wel, maar die kun je met een bus siliconenspray goed verhelpen.

PRIVATE LEASE Opel Astra