Opel Astra Stationwagon 1.6i-16V CDX (1999)

Opel Astra Stationwagon
Opel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra - interieurOpel Astra - interieur

UitvoeringAstra Stationwagon 1.6i-16V CDX
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf1999

De opel Astra is een praktische auto, ziet er misschien een beetje saai uit en wordt ook vaak saai door anderen gevonden. Zelf vind ik de 5 deurs en de 4 deurs uitvoering ook saai, maar de stationwagon, ziet er strak en compact uit en is een van de ruimste in z"n klasse.

Echter bevalt mij de auto prima; de cdx uitvoering die ik heb is zeer luxe: met o.a airco, 4 electrisch bedienbare ramen, mistlampen, lichtmetalen velgen, goede radio/cd speler met perfecte bediening aan het stuur, boordcomputer. Als extra heb ik een cruisecontrol laten monteren die simpel en perfect werkt. In mijn geval gaat het om een leaseauto die in vergelijking met de concurrenten een gunstig leasebedrag heeft (waarschijnlijk door z"n lage afschrijving).

Af en toe vind ik het motorvermogen beperkt bij lage toeren. Dit is vooral het geval bij optrekken en versnellen. Wil je opschieten dan moet je toch boven de 3000 toeren gaan rijden en dan vind ik de motor wel wat rauw doorklinken. Dit kan ook komen dat ik op LPG rijd en er daardoor natuurlijk iets vermogenverlies is en je meer gewicht meesleept. Trouwens de auto is niet overmatig zuinig. Op LPG rijd ik ca 1 op 10 a 11. M"n vorige wagen, een toyota Carina met grotere en sterkere 1.8 motor haalde 1 op 11 a 12 op LPG.

Verder valt op dat bij 120 km/h er ca 3750 toeren worden gemaakt, dit vind ik aan de hoge kant, maar toch blijft het geluidsniveau beperkt, op hogere snelheden kun je nog steeds een goed gesprek voeren. Wat ik zelf heel plezierig vind is de uitstekende muziekinstallatie die ook harder/zachter gaat als je harder/zachter gaat rijden.

Nu na bijna 4 jaar met plezier in deze auto te hebben rondgereden, ga ik opzoek naar een nieuwe leaseauto. Ik vind het jammer dat er nog geen nieuw model Astra of Vectra stationwagen is, dus mijn keus wordt nu een Renault Laguna 19dci grandtour, dit is ook geen straf verwacht ik. Trouwens m"n opel Astra wordt overgekocht door iemand in m"n kennissenkring!

Ik heb al wel wat kleine probleempjes gehad die reeds zijn verholpen:
- spontaan opengaan van rechterachterportierraam; dit heeft de dealer wel wat inspanning gekost om op te lossen, wat voor mij dus wel lastig was.
- vreemd geluid bij aandoen van verwarming
- niet functioneren van de airco

Tevens verbruikt de auto ook wat olie, ca 2 a 3 liter per 15.000 kilometer. De boordcomputer waarschuwt als het oliepeil te laag dreigt te komen, wat dus dan wel handig is.

7,5

PRIVATE LEASE Opel Astra