Opel Ascona 1.6 S (1983)

autoreview

Opel Ascona 1.6 S (1983)

Signalement

UitvoeringAscona 1.6 S
Versnellingen4, Handgeschakeld
Bouwjaar1983
Jaar van aanschaf1983
KM-stand bij aanschaf10 km
KM-stand laatst0 km
Lezerswaardering: 68%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Mijn ascona c

Deze auto nieuw gekocht en vele jaren probleemloze kilometers dat kunnen de huidige auto,s niet zeggen.
Airbag en de andere benodigdheden zijn niet aanwezig dus gaan ook niet stuk.
Deze Ascona werd nieuw geleverd zonder stuurbekrachtiging daar dit toen maar een luxe was was het geen probleem om er mee te rijden ik denk vaak een de jeugd van nu wat zou dat voor hun een ramp zijn en remmen ja goed vooruit kijken en niet bumperkleven want dan was het boem.

Maar wij hadden veel plezier en nu nog in het rijden met deze Ascona.
Ik gebruik hem alleen nog maar als het mooi weer is dus niet dagelijks want daarvoor heb ik een nieuwe andere auto.

Verandering aan de Ascona:
Via een kennis een stuurbekrachtiging van een jonger type op de kop getikt,ja toch een stuurbekrachtiging in gebouwd omdat als je de bocht om moest en er zat weer zo,n ongeduldige automobilist achter je ging het deze niet snel genoeg want je moest toch snelheid minderen voor de bocht om deze te halen.

Maar zelf vindt ik nu dit had ik jaren geleden moeten doen wat is dit een verademing je gaat nu de bocht om met een vinger en niet meer met dikke spierballen.

Alleen zo,n Ascona kost toch wel wat aan onderdelen er gaat wel iets stuk naar bijna 30 jaar maar dit doe ik alles zelf(geen garage) en haal deze in Duitsland waar ze nog genoeg onderdelen
hebben in een lager in Trier.

Emoties:

Deze auto heeft zo veel herinneringen en emoties voor ons dat we geen afstand van hem kunnen doen terwijl ze mij genoeg geld ervoor hebben geboden.
Hij is ook nog eens hoog getaxeerd wat mij bijzonder meeviel had ik niet verwacht dus opknappen loont.

Als Opel deze auto weer zou maken kocht ik meteen weer zo een want dit waren nog eens auto,s en geen koekblikken van tegenwoordig geen computer zelf aan kunnen sleutelen plaats in de motorruimte ga zo maar door.

En het mooiste is kleine nieuwe auto,s gebruiken weinig benzine ja maar de Ascona van 30 jaar oud gebruikt ook maar 1:12.
Dus wat is het verschil ja milieu onvriendelijk laat mij niet lachen het gras langs de snelweg groeit ook nog als ik met mijn Ascona erlangs ben gegaan.

Update

 • 242.000 km

Na een lang verleden vorige review 2012 is er verder niets meer iets gebeurd hij rijd maar door zonder mankementen en met veel plezier.
Per 1 december gaat hij weer in zijn winterslaap dank zij onze regering tot eind februari 2015 en dan mag hij weer gebruikt maken van de openbare weg.
Maar eerst nog in maart 2015 de keuring afwachten.

Update

Hij word nu een het einde van de maand maart 2015-32 jaar oud zonder problemen(Opel) weer voor 2 jaar goedgekeurd dus genieten maar weer.
Verder blijft hij maar rijden afgelopen tijd geen onderhoud nodig gehad i.v.m. geen problemen en klachten na de winterstop accu aangesloten daarna sleutel omgedraaid en lopen als een zonnetje.
Daar ik tank in België(super98 a € 1.45 per liter) goedkoper dan in Nederland(a € 1.83 per liter), hier tank ik niet meer sinds ons kabinet de motorrijtuigenbelasting heeft ingevoerd voor oldtimers,dit bedrag verdien ik weer terug door het verschil met tanken tussen de beide landen in de 10 maanden dat we weer mogen rijden.

jarig

Vandaag ben ik (Opel Ascona ) 32 jaar oud geworden wat een prestatie is dat hè.
Ja op 31-03-1983 ben ik verkocht bij Gottgens te Beek en ben toen maar tot nu toe bij de eerste eigenaar gebleven.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  3
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (15)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens