Nissan Primera 2.0 Tekna Pack (2004)

autoreview

Nissan Primera 2.0 Tekna Pack (2004)
Nissan Primera 2.0 Tekna Pack (2004)Nissan Primera 2.0 Tekna Pack (2004)Nissan Primera 2.0 Tekna Pack (2004)Nissan Primera 2.0 Tekna Pack (2004)Nissan Primera 2.0 Tekna Pack (2004)Nissan Primera 2.0 Tekna Pack (2004)Nissan Primera 2.0 Tekna Pack (2004)Nissan Primera 2.0 Tekna Pack (2004)

Signalement

UitvoeringPrimera 2.0 Tekna Pack
Versnellingen1, Automaat
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004
KM-stand bij aanschaf5 km
KM-stand laatst0 km
Lezerswaardering: 28%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Na mijn vorige ervaring met een Nissan Primera was ik niet erg happig om het nogmaals te proberen. Gelukkig heeft de dealer mij weten te overtuigen. De 2.0 versie met traploze versnelling rijdt veel beter dan de 1.8! Waar de 1.8 continu problemen had met het olieverbruik heb ik tot nu toe (36.000 km) slechts een enkel mankementje gehad.
Het aardige van deze auto is dat hij veel luxer is dan dat-ie er van buiten uit ziet. Zonder ook maar één merkbaar schokje accelereert hij snel en stil naar de maximum snelheden. Daar aangekomen houdt hij automatisch afstand van z’n voorgangers door de adaptive cruise control. Praktisch alle zaken regel je vanaf het stuur en de binnenspiegel dimt automatisch. Het navigatiesysteem voegt zelfs uit zichzelf een tussenstop in om te tanken als dat nodig mocht zijn.
Toch is het niet allemaal ideaal. Er zitten een paar onhandigheidjes in die nog wel verbeterd mogen worden.
- Na de versnelling in drive te zetten moet je eigenlijk een seconde wachten om gas te geven omdat je anders met een schok wegrijdt.
- Tijdens het rijden met cruise control aan, mindert de auto eigener beweging vaart in een (scherpe) bocht.
- Het navigatiesysteem kan tijdens het rijden (bijna) niet bediend worden. Ook niet door de bijrijder.
- Het navigatiesysteem heeft nog geen touchscreen of spraakherkenning en moet vrij omslachtig bediend worden.
- Het scherm kan niet snel worden aangepast aan veranderende lichtomstandigheden.
Maar goed dat zijn relatief kleine minpunten in vergelijk met de grote pluspunten. En dat voor die prijs!

PROBLEMEN

Sleepring in stuur vervangen (garantie)

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens