Nissan Primera 2.0 Sport Plus Hypertronic M6 (1999)

Nissan Primera

UitvoeringPrimera 2.0 Sport Plus Hypertronic M6
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2000

Wij kochten deze auto als demo-model van de dealer.
Daarom is deze Nissan een rijk uitgeruste auto met veel denkbare opties. Het is tot nu toe de mooiste Primera qua uiterlijk. Het rijden is goed. De automaat doet goed zijn werk en het overschakelen op handbediening van de bak is probleemloos. De auto is sportief uitgevoerd en rijdt dan ook navenant. De ruimte in de auto met twee opgroeiende kinderen is ruim voldoende. De zit achterin is voor hen geen probleem.

We hebben in 2002 een trekhaak gemonteerd ivm de aankoop van een caravan. Mede vanwege het feit dat deze auto in 2000 (met handgeschakelde bak) was uitgeroepen tot trekauto van het jaar in zijn klasse, dachten wij een goede auto te hebben.

In :
2001 -- 1 kapotte xenonverlichting; bleek een kapotte transformator te zijn (garantie);
2002 -- algehele uitval van de auto; leek alsof de accu kapot was; accu was echter goed en er bleek een massa probleem te zijn; na diverse bekabelingen doorgelust te hebben was het probleem verholpen (garantie);
2002 -- Warmlopen van de motor tijdens trekken van caravan (1100 kg) in een helling op autosnelweg (net tegen het rode aan); airco moeten uitzetten en snelheid moeten minderen; had ik niet verwacht van een auto met een 2.0 lt- 140 pk;
2003 -- km-stand 45000 alle remblokken laten vervangen;
2003 -- Wederom warmlopen van motor tijdens trekken van caravan (1100 kg) nu tot ruim in het rode gebied van de temp.meter; airco moeten uitschakelen en snelheid behoorlijk moeten reduceren van circa 95 km/h naar circa 60 km/h; (omgevingstemp. circa 30 - 35 graden); Tijdens gehele rit naar Italie en terug naar huis deze problemen gehad en een aantal keren moeten stoppen om de motor te laten afkoelen; ook het rijden in een lagere versnelling, dus een hoger toerental, leverde niets op; ondanks alle maatregelen bleef de temp. te hoog en daalde nauwelijks; Technisch was de auto tiptop en alles functioneerde naar behoren.

Dit probleem bij thuiskomst voorgelegd bij de Nissan-dealer. Deze heeft het besproken met Nissan Nederland.
Resultaat :
Met deze CVT-automaat is het volgens Nissan Nederland een onoverkomelijk probleem in combinatie met hoge omgevingstemperaturen. Er is dus niets aan te doen.
Daarom is men aldus genoodzaakt om met een caravan geen warme landen op te zoeken met deze auto om dit soort problemen te voorkomen.
Ik vindt dit een zwak excuus van Nissan en ik vraag mij dus af of meerdere mensen deze ervaring hebben.
De caravan is niet te zwaar (1100 kg); de auto mag volgens kentekenbewijs 1300 kg trekken; de auto heeft 140 pk.

Mogelijk dat meerdere eigenaren van dit type auto deze oververhittingsproblemen ervaren. Dan zou ik deze ervaring graag delen. Reacties op: streets@home.nl

5,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee