Nissan Micra 1.2 LX (1992)
Uitvoering | Micra 1.2 LX |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 1999 |
Deze auto kan lekker mee komen met het andere verkeer, ook op de snelweg, zelfs met weinig toeren in een hoge versnelling. Hij is naast (enorm) betrouwbaar ook nog eens lekker zuinig (gemiddeld verbruik is circa 1:15) en licht (goedkope verzekering + wegenbelasting). Het sturen, remmen, koppelen en schakelen is prima voor elkaar bij deze auto. Ook de bekleding (van de LX) is zeker voor die tijd best netjes.
Een nadeeltje is dat de stoelen wat minder goede zijdelingse steun geven, alhoewel ze verder redelijk zitten. En de vering is een beetje slap, waardoor die een beetje overhelt in de bochten. Verder is veiligheid natuurlijk ver te zoeken bij deze auto.
- rotor van de verdelerkap vervangen. Deze zorgde voor storing op de radio
- defecte oliedruksensor vervangen (tijdens een beurt).
- tot 2x maal toe een lekke radiator slang gehad. De 1e keer was dit niet ernstig (ik was er vroeg bij). Bij de 2e keer heb ik het niet opgemerkt waardoor mijn motorblok oververhit raakte. Daarna heb ik hem ook weg gedaan omdat ik het motorblok niet meer vertrouwde.
En standaard dingetjes als uitlaat en bandjes etc.