Nissan Almera 2.0 GTi (1998)
Uitvoering | Almera 2.0 GTi |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Geweldig!
April 2013 ben ik gestopt met mijn studie, waarna ik fulltime ging werken. Het geld stroomde binnen, en sparen was nooit echt mijn ding. Dus heb ik een leuke auto uitgezocht!
Na lang wikken en wegen toch voor deze Almera GTi gekozen; niet de voordeligste auto om te rijden, maar wel superleuk en supersnel!
En nu ik bijna driekwart jaar verder ben, geniet ik nog steeds van iedere rit die ik in de auto maak. Er is zoveel vermogen over, dat rijd heerlijk.
Hij ziet er misschien niet al te spannend uit, ik vind hem zeker niet lelijk. En dat is ook een van de leukste dingen aan deze auto: zo'n saaie nissan almera rijdt flink wat bmw's eruit bij het stoplicht!
Mijn almera is iets verlaagd door de vorige eigenaar. Hij ligt lekker op de weg, maar van mij had het iets comfortabeler gemogen.
Nu we het toch over comfort hebben: op de snelweg is hij helaas niet lekker stil. Voor het sportieve gevoel heeft nissan de versnellingsbak zo afgesteld dat de motor bij ongeveer 120 km/h al 3500 toeren per minuut maakt, en op langere ritten gaat dat vervelen.
Verder start de auto altijd, deze SR20DE motoren van nissan zijn praktisch onverwoestbaar. De almera roest wel wat: bij de volgende apk moet er een plaatje ingelast worden onder het rechterportier.
Het verbruik valt me nog enigzins mee: ik had op 1:10 gerekend, in de winter klopt dit aardig, en in de zomer rijdt hij zuiniger: 1: 13 is dan wel haalbaar. Verder rijdt ik ook niet bijzonder zuinig, ik trap het gaspedaal gerust lekker in (met een grote glimlach tot gevolg).
Verder verdienen de sportstoelen een compliment: ze zitten echt heerlijk, zijn goed in te stellen, bieden veel steun en zien er nog altijd als nieuw uit!